Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Kılıçdaroğlu: Gülen Türkiye'ye teslim edilmeli

Kılıçdaroğlu 'Fethullah Gülen'in kesin olarak Türkiye'ye iade edilmesi lazım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 13:03:46

Kılıçdaroğlu: Gülen Türkiye'ye teslim edilmeli

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Ankara Gölbaşı'nda 47 şehit verilen Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP Lideri Gülen ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu "Fethullah Gülen'in kesin olarak Türkiye'ye iade edilmesi lazım" dedi.

İşte o ifadeleri:

"Anayasanın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilâtımız hepimizin göz bebeği olmalıdır. Onlar biz evimizde rahat uyuyalım diye yeri geldiğinde canını feda eden kardeşlerimizdir. Polis teşkilâtımızı güçlendirmek ve onara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir.

15 Temmuz akşamı yaşanan olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurdu. Ortak payda oluşturdu. Özgürlüklere bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu.

43 arkadaşımız, havacılık dairesinde de 7 arkadaşımız demokrasi şehidi oldu. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimizi anmak için buraya geldik.

Bugün Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, özellikle TSK'da yapılanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bütün partilerin demokrasi konusunda ortak bir görüş oluşturmaları çok önemlidir. Hepimiz devletin liyakât sistemine göre yönetilmesi konusunda ortak tavır takınmalıyız.

O akşam 16 Temmuz sabahı için mücadele eden polis teşkilâtımıza, TSK'daki çete ile bağlantısı olmayan üyelerine teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürümüz de vatandaşlarımıza. Biz siyasetçiler olarak bugünkü atmosferden son derece mutluyuz."

Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lâzım. Fethullah Gülen 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa, Türkiye'deki bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece olumlu. Fethullah Gülen'in kesinlikle iade edilmesi gerekiyor."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara