Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu: Bir itirazımız olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğine ilişkin açıklamada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 12:54:10

Kılıçdaroğlu: Bir itirazımız olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015-2016 Adli Yılı açılışı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin 'seçim güvenliğine' ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "Vatandaşların sandıklara sahip çıkması lazım, çünkü biz kaçak sarayın sandıklara doğrudan müdahale etmesini istemiyoruz. Sandık alanlarının kamerayla izlenmesine bir itirazımız olmaz. Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye saygısızlık. Adli yılın açılışını yapıyorlar. Bir hafta önce de başka bir adli yıl açılışı yapıldı. 72 yıllık geleneği bozdular. Bu ülkenin yakasından Adalet ve Kalkınma Partisi düşmek zorundadır" karşılığını verdi.

''PERİNÇEK İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR''

Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da herhangi bir partiyle ittifak yapmayacaklarını belirterek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kendisine yaptığı ve reddettiği konuşulan teklif için “İttifak söz konusu değil. Sayın Perinçek ile güzel bir görüşme yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Medya gruplarına yapılan baskınlar hakkında ise Kılıçdaroğlu, “Bunlar gidici. Gittiklerini biliyorlar. Gittiklerini bildikleri için iktidarı vermemek için her türlü yola başvurabilirler. O nedenle ben bütün yurttaşlarımı ve aydınları göreve çağırıyorum. Medya üzerine baskı kuracaklardır, yargı üzerine baskı kurdular, kurmaya devam ediyorlar. Ama biz bütün bu baskılara direnmeliyiz. Çünkü biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, işsizlerin haklarını, yoksulların haklarını, ezilenlerin, Türkiye'ye gelen 2 milyonun üstündeki Suriyeli kardeşlerimizin haklarını savunacağız” diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara