Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu, akademisyen ve gazetecilerle biraraya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup akademisyen ve gazeteci ile kahvaltıda buluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 16:13:06

Kılıçdaroğlu, akademisyen ve gazetecilerle biraraya geldi

Kahvaltıya, aralarında anayasa hukukçuların Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, emekli askeri hakim Ümit Kardaş, gazeteciler Cengiz Çandar, Erdoğan Aydın, Mehmet Altan, Levent Gültekin, Kürşat Bumin, yazar Ayşe Kulin, Doç. Dr. Murat Somer, eski SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, avukat Orhan Kemal Cengiz, eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas ve işadamı Osman Kavala'nın da bulunduğu 25 kişi davet edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Kahvaltıya davetli isimlerin gündem hakkındaki sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu CHP'nin kendi anayasa taslağını kaleme aldığını açıkladı. Anayasa ile ilgili eleştirileri de dinleyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin desteğini "siyasi bir hamle" şeklinde açıkladı.

KATILIMCILARIN TALEP VE İSTEKLERİ

Gazeteci ve akademisyenler de Kılıçdaroğlu ve partisinden bir takım taleplerde bulundu. İşte o talep ve istekler:

- Kürt sorununun çözümü başta olmak üzere insan hakları ihlalleri ve demokratikleşme taleplerinin gündeme getirilmesi konusunda CHP'nin daha aktif olması istendi.

- Partinin daha cesur adımlar atması istendi.

- Hükümetin demokratikleşme ve insan hakları konusundaki karnesi eleştirildi. Konu hakkında CHP'nin atacağı adımlara destek verileceği belirtildi ve katkıya açık olduklarının mesajı iletildi.

- HDP'nin köşeye sıkıştırıldığı, sesini çıkarabilecek tek siyasi partinin CHP olduğunu ifade edildi.

- Kılıçdaroğlu'nun "Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz" sözleriyle açıkladığı partisinin komisyonda görüşülecek olan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değişikliği teklifine yönelik duruşunu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri; katılımcılar tarafından teklifin genel kurula gelmeyebileceği ya da gelse bile kabul edilmesi için gerekli milletvekili sayısını bulmayacağını düşündüğü biçiminde yorumlandı.

- Eğer teklif yasalaşırsa, ilk hedefin HDP olacağı ve CHP'nin bu süreçte HDP'yi yalnız bırakmaması istendi.

- Ayrıca Kılıçdaroğlu "Teklife evet denmesi yönünde bürakrosiden bir brifing mi aldınız" sorusunu yanıtlamadı.

 

Haber Ara