Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu AK Parti hükümetlerini eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 14 yıldır Türkiye'nin temel hiçbir sorununu çözmediğini iddia etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 16:07:58

Kılıçdaroğlu AK Parti hükümetlerini eleştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 14 yıldır Türkiye'nin temel hiçbir sorununu çözmediğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'deki Grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen hafta Kocatepe Camisindeki şehit cenazesine katıldığını hatırlatarak, "Şehit yakınları bazen sitem eder. Bunları büyük bir anlayışla karşılarız. Dün Pendik'ten bir şehidimizin babasıyla görüştük. O da sitem etti. Biz bu sitemleri anlayışla karşılıyoruz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Tabi bu cenazelerde bizim siyaset yapmamız doğru değil, doğru da değil zaten. Hele hele cami avlusunda siyaset yapmak bizim kültürümüzde, insanlık anlayışımızda yoktur. Çünkü cami ibadet edilen yerdir, insanın varlığını Yaradan ile paylaştığı yerdir."

Dini siyasete alet etmek, siyasetin unsuru olarak görmenin dine en büyük kötülük olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bunun önüne hep beraber geçmek zorundayız. Peki bu acıyı kim dindirecek? Acıyı dindirecek olanlar, devleti yönetenlerdir. Bütün annelere, babalara sesleniyorum. Eğer hükümet hükümet olmanın gereğini yapmıyor, acıyı dindirmiyorsa, hâlâ baskı unsuru olmaya devam ediyorsa sağlıklı bir şekilde gitmeleri gerekiyor. Ordu, istihbarat, parlamentoda çoğunluk onun elinde. İstediği yasayı çıkarabiliyor. Onun bahane üretme hakkı ve yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin 14 yıldır Türkiye'nin temel hiçbir sorununu çözmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta terör. 'Terörü bitireceğiz' dediler. 2002'de terörsüz bir Türkiye teslim aldılar. Rahmetli Ecevit mücadelesini yapmış, terör örgütünün liderini getirmiş hapse atmış, terörsüz bir Türkiye'yi Ak Parti'ye teslim etmişti. 14 yılda nereye geldik. Şehit anneleri, gazi anneleri, sizlerin vicdanına sesleniyorum. 14 yılda Türkiye'yi bu noktaya kim getirdi? Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorup bunu sorgulamazsak görevimizi yapmamış oluruz. Hesabını soracağız arkadaşlar, hiç endişe etmeyin."

"SENİN MÜSLÜMAN OLMA ANLAYIŞINI BİLE BEN SORGULUYORUM SEN MÜSLÜMAN BİLE OLAMAZSIN"

Cenaze namazından sonra kendisine yumurta atıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Ben siyasette hoşgörüyü hep benimsemişimdir. Daha önce gittiğim yerlerde de atıldı. Savcılar bana yazdı 'Hakkında soruşturma açalım mı' diye. Açmayın dedim. Bunların hepsini siyasette normal karşılarız ama şehit cenazesini istismar edenler, ibadet mekanını istismar eden, namaza ve inanca saygı göstermeyen bir hareketi benim affetmem mümkün değil. Çünkü ben dine inanca saygılıyım. Hele hele, cebine yumurtayı koyacaksın, şehit cenazesine geleceksin namaz kılmaya, şehidi uğurlamaya. Böyle bir şey olabilir mi. 'Sen oraya ben Kılıçdaroğlu'na yumurtayı nasıl atarım' diye geliyorsun. Şehide ve şehidin cenazesine saygısızlık gösteriyorsun. Senin Müslüman olma anlayışını bile ben sorguluyorum. Sen Müslüman bile olamazsın. Şimdi bunlar geldiler, bize yumurta atıyorlar eyvallah. İnancı siyasete alet ediyorlar, şehide saygı göstermiyorlar, benim kafamın almadığı birden fazla soru var. Birileri kalktı, şehitlere 'kelle' dedi. Şehitlere 'kelle' diyen adama bir şey yaptılar mı, önünde diz çöktüler. Bunlar samimi olabilir mi? Şehide saygı gösterirler mi? Asla göstermezler, bunların amacı tek din değil iman değil para" dedi.

Terör örgütüyle hükümetin anlaştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Oslo'da masa kurdular, PKK ile pazarlık yaptılar. Bunların içinde biri çıkıp da 'siz nasıl terör örgütüyle masaya oturursunuz' dedi mi demedi. Bunlar vicdanları satan insanlardır, insanlıktan nasibini almamışlardır. Bakanları çıktı dedi ki 'AK Parti ile PKK görüşüyor.','PKK ile görüşenler şerefsizdir' demişlerdi? Sonra ne oldu görüştükleri ortaya çıktı. Bu yumurta atanlar kızdılar mı kızmadılar. Çünkü onlar da en az onlar kadar şerefsizdirler" diye konuştu.

"BÖYLE BİR DÜĞÜN YAPSAM YER GÖK İNLERDİ"

Sekiz şehidin olduğu gün İstanbul'da bir nikah töreni yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Peki bir şey yaptılar mı? Ben kızıma böyle bir düğün yapsam sekiz şehidin olduğu gün yer gök inlerdi. Bunlar ses çıkardı mı? Çıkarmadılar. AK Parti'nin yöneticileri, terör örgütüne PKK'ya yardım ve yataklık yapmışlardır bunu kesmek için. Bu söylemden müthiş rahatsız oluyorlar. Siz terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyorsunuz yapmaya da devam ediyorsunuz. Çünkü iki taraf da kandan besleniyor. Bunu acaba Kılıçdaroğlu, söylemez mi diyorlar, yumurta atacağız bir daha söylemez diyorlar. Mısır'daki sağır sultan duyuncaya kadar söyleyeceğim. Ağzımdan çıkan her laf için dava açıyorlar. Ama bunun için korkudan açamıyorlar. Yardım ve yataklık yapacaklarını mahkemede ispat edeceğim. Korkudan açamıyorlar. Belge belge vereceğiz. Dava açmazlarsa namerttirler. Niye dava açmıyorsunuz? Gelen her şehidin sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir. Bu ülkedeki vatandaşların can ve mal güvenliğini kim sağlayacak? Bakkal mı, çiftçi mi sağlayacak?" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara