Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Keşmir depreminin üzerinden 10 yıl geçti

Keşmir depreminin üzerinden 10 yıl geçti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 12:30:39

Keşmir depreminin üzerinden 10 yıl geçti
Pakistan'ın Keşmir bölgesinde 2005 yılında meydana gelen depremin 10. yıl dönümünde ölenler için bir anma töreni yapıldı.

Başkent İslamabad'daki Ankara Parkı'nda gerçekleştirilen anma törenine Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende daha sonra park içerisindeki deprem anıtına çelenk konularak, depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Törende konuşan Büyükelçi Girgin, Türkiye'nin kardeş ülke Pakistan'ın her zaman yanında olduğunu belirterek, "Türkiye olarak , 2005 yılında yaşanan Keşmir depreminde kardeş ülke Pakistan'ın yaralarını sarmak için elinden gelen tüm çabayı sarf etmiştir. Tarihsel bağlarımızın ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak Pakistan'ın o zor günlerinde yanında olmak bizler çok önemli bir sorumluluk ve görevimizdi. Deprem sonrası yardıma gelen ekiplerimizden iki mühendisimiz Cenk Yakın ve Ufuk Arslan'da Pakistan için hayatını kaybetmişti. Onları buradan rahmetle anıyorum. Türkiye, iyi günün de olduğu gibi kötü günün de kardeş ülke Pakistan'ın yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Pakistan Deprem Yeniden Yapılanma ve Rehabilitasyon Otoritesi Başkanı Ebubekir Emin Bajva'da, Türkiye'nin depremin ardından bölgeye ulaşan ilk ekip olduğunu dile getirerek, "İslamabad Havalimanı'na inen ilk yardım uçakları kardeş Türkiye Devleti'nin uçaklarıydı. O dönemde yardımımıza ilk koşan Türklerin bu yardımı Pakistan halkı tarafından asla unutulmayacaktır" diye konuştu.

Pakistan'ın kuzeydoğusunda özerk cumhuriyet statüsünde olan Keşmir bölgesinde 8 Ekim 2005 günü gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası 70 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Ara