Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Keşmir'de Müslüman Birliği birinci parti oldu

Keşmir'in Pakistan'ın kontrolündeki bölümünde yapılan seçimlerden, Başbakan Navaz Şerif'in liderliğindeki Pakistan Müslüman Birliği birinci parti çıktı. Seçimlerde yarışan Halkın Partisi mecliste bir, Tehreek-i İnsaf ise iki sandalye aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 10:22:12

Keşmir'de Müslüman Birliği birinci parti oldu

Yerel basında yer alan haberlerde, Azad Cammu ve Keşmir Yasama Meclisi'nin üyelerini belirlemek için yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Pakistan Müslüman Birliği'nin 41 koltuğun 32'sini kazandığı bildirildi.

Pakistan Müslüman Birliği'nin bölgede hükümeti kurma yetkisine sahip olması beklenirken, seçimlerde yarışan Halkın Partisi'nin mecliste bir, Tehreek-i İnsaf'ın (PTI) iki sandalye alabildiği belirtildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Keşmir'de kazanan adayları kutlayarak, barışçıl ve şeffaf seçimlerin, ülkede demokrasinin kanıtı olduğunu söyledi.

Yarın Muzafferabad'ı ziyaret etmesi beklenen Şerif, kazanan adayların, "Keşmir'in Hindistan'ın işgali altındaki kesimi" için mücadele etmelerini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Haber Ara