Dolar

32,5160

Euro

34,8202

Altın

2.425,65

Bist

9.695,21

Kerry Suudi Disisleri Bakani el-Cubeyr ile gorustu

Kerry Suudi Disisleri Bakani el-Cubeyr ile gorustu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 00:41:06

Kerry Suudi Disisleri Bakani el-Cubeyr ile gorustu
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ile Washington'da Suriye müzakerelerini görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmede iki bakanın, Ortadoğu genelindeki sorunları ve Suriye özelindeki gelişmeleri detaylı bir şekilde ele aldığı bildirildi.

Suriye müzakereleriyle ilgili değerlendirmesinde Kerry, Suriyeli muhaliflerin görüşmelere devam edebilecekleri bir zeminin oluşması için önümüzdeki günlerde Münih'te gerçekleştirilecek görüşmelerden ümitli olduğunu kaydetti.

Suriye'de ilgili bölgelere insani yardımların ulaştırılması ve ateşkesin sağlanabilmesi için görüşmelerin devam etmesini umduklarını belirten Kerry, "Diplomatik yollarla bu konuda mesafe alabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kerry ayrıca, Suudi Arabistan'ın DAEŞ'le mücadele için kara birliklerini gönderme niyetini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Suudi Dışişleri Bakanı el-Cubeyr ise Suriye'yle ilgili olarak BMGK'nın 2254 sayılı kararına uygun adımların atılabilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Görüşmede İsrail-Filistin sorununa ilişkin son gelişmelerin de ele alındığı bildirildi.

Haber Ara