Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Kerkük: İbadi'ye olan güvenimizi yitirdik

Kerkük Arap Meclisi Başkan Yardımcısı Hadidi, Haydar badi'nin 'Havice operasyonunun yakın bir zamanda başlayacağı' yönünde verdiği sözü yerine getirmediğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 18:38:01

Kerkük: İbadi'ye olan güvenimizi yitirdik

AA muhabirine konuşan Kerkük Arap Meclisi Başkan Yardımcısı ve Hadidiler Aşireti lideri İsmail Hadidi, bu durumun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, "Başbakan İbadi'nin Havice operasyonunun iki haftaya kadar başlayacağı ile ilgili verdiği sözü yerine getirmemesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Hükümete olan güvenimizi yitirdik." dedi.

Musul operasyonuyla birlikte yüzlerce IŞİD militanının Havice'ye geçtiğine dikkati çeken Hadidi, şunları söyledi:

''Havice operasyonu ne kadar erken başlarsa zafere o kadar yakın olacağız. Musul operasyonundaki kayıpları nedeniyle IŞİD, bu kez Kerkük'ün güneyine yöneldi. Yüzlerce IŞİD militanı Musul'dan Kerkük'ün Havice ilçesine ve ona bağlı kasabalara geçti."

IŞİD'İN SALDIRI İHTİMALİ

Hadidi, IŞİD militanlarının bölgedeki sayılarını her geçen gün artırdığını belirterek, örgütün saldırı hazırlığında olduğunu savundu.

İki buçuk yıldan beri IŞİD militanlarının kontrolünde bulunan Kerkük'ün güneyindeki Multaka Nahiyesi Yerel Konsey Başkanı Yunus Ali de bölgedeki insani krize değindi.

Ali, ''Havice ilçesi ve ilçeye bağlı kasaba ve köylerde insani dram yaşanıyor. Açlık ve sefalet içinde yaşayan binlerce vatandaş var. IŞİD militanlarının bölge halkına karşı baskıları her geçen gün daha da katılaşıyor" diye konuştu.

Kerkük Arap Meclisi Koordinatörü Hasan Nısayıf ise bölgedeki hastane ve hizmet kurumlarının uzun zamandan beri kapalı olduğunu belirtti. Bölge halkının zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Nısayıf, ''Halk, ekonomi, sağlık ve güvenlik anlamında zor günler geçiriyor. Yüzlerce kasaba ve köy aylardır elektriksiz. Hastane ve sağlık ocaklarının kapalı olması ve ilaç kıtlığı nedeniyle her gün çocuk ölümleri yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara