Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından 'Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı' düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 11:34:56

Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından "Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı" düzenlendi.

Planlama mevzuatında yeni yaklaşımların oluşturulmasının sağlanacağı proje ile milli planlama sistemi içerisinde kentsel tasarım rehberlerinin yeri ve süreci tanımlanacak. Bunun yanında, kentsel tasarım rehberlerinin mevzuat ve planlama pratiği içerisinde yer alabileceği öneriler geliştirilecek.

Konferansa katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Türkiye'de mekânsal zenginliklerin korunmasının yolu, kentsel tasarım rehberleri ve tasarım standartlarının belirlenmesinden geçiyor" dedi.

"Hükümetimizin ve Bakanlığımızın ortak vizyonu olan insan odaklı yapılaşmayı teşvik ediyoruz." diyen Bakan Yardımcısı Ceylan, "İnsanı, şehir ve tabiat arasında bir seçim yapmak zorunda olan değil, şehri ve tabiatı iç içe yaşayan bir varlık olarak görüyoruz. Şehir güvenliğine, temizliğine, estetiğine, yeşile, parklara daha fazla yoğunlaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara