Dolar

32,5598

Euro

34,8869

Altın

2.431,02

Bist

9.645,02

Keçiören'de Camilere Ramazan Ayı Temizliği

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 'Biz düzenli olarak bütün camilerimizin temizliklerini, halı yıkamalarını, pencere ve avize temizliklerini gerçekleştiriyoruz ama Ramazan ayı nedeniyle özel bir temizlik de yapıyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 10:25:59

Keçiören'de Camilere Ramazan Ayı Temizliği
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Biz düzenli olarak bütün camilerimizin temizliklerini, halı yıkamalarını, pencere ve avize temizliklerini gerçekleştiriyoruz ama Ramazan ayı nedeniyle özel bir temizlik de yapıyoruz" dedi.

Keçiören Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların gönül rahatlığıyla ibadet edebilmeleri için, ilçe sınırları içerisinde bulunan cami, mescit ve Kur'an kursları alanlarında temizlik yapıyor.

Vatandaşların Ramazan ayında ibadetlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirebilmelerini amaçlayan Keçiören Belediyesi, ibadethanelerdeki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri Keçiören'deki 174 cami, 65 mescit, 90 Kur'an kursunu Ramazan ayında tertemiz hale getirdi.

Ramazan ayının idrak edildiği bu günlerde temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Biz düzenli olarak bütün camilerimizin temizliklerini, halı yıkamalarını, pencere ve avize temizliklerini gerçekleştiriyoruz ama Ramazan ayı nedeniyle özel bir temizlik de yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Ramazan ayında birçok etkinliğin ev sahipliğini de üstlendiklerini söyleyen Ak, "Uluslararası Ramazan Etkinliklerimize 19 ülke ve 12 hemşehri derneği katıldı. İftardan başlayarak, sahura kadar süren bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Mahalle iftarlarıyla da vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz, sofralarımızı kuruyoruz, genç, yaşlı herkesi o sofranın etrafında buluşturuyoruz" diye konuştu. Ramazan ayının herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Ak, "Onun ruhuna, atmosferine uygun bir şekilde herkesin o güzel atmosferden ve rahmet yağmurundan nasiplenmesini niyaz ediyoruz" dedi.

Halılardan raflara, duvarlarda asılı tablolardan avizelere kadar geniş çaplı bir şekilde başlatılan temizlik çalışmalarını, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 12 kişilik profesyonel bir ekip yürütüyor. Cami ve mescitlerdeki halılar yerlerinden kaldırılmadan bulunduğu yerde yıkanarak temizleniyor ve düzenli olarak yapılan temizlik işlemleri bittikten sonra gül suyu spreyleri sıkılarak güzel kokması da sağlanıyor.

Haber Ara