Dolar

32,5734

Euro

34,9828

Altın

2.430,92

Bist

9.754,64

KDP-İ: Kürtlerin en büyük düşmanı İran

Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) Genel Sekreteri, Kürt siyasi partiler arasındaki anlaşmazlığın nedeni olarak İran'ı işaret etti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 01:49:11

KDP-İ: Kürtlerin en büyük düşmanı İran

Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) Genel Sekreteri Mustafa Hicri, Kürt bölgesinde siyasi partiler ile Bağdat ve Erbil arasında yaşanan sorunlardan İran'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Rudaw sitesinin haberine göre, Ortadoğu Araştırma Enstitüsü'nün (MERİ) organize ettiği 'İran'da Kürtler' seminerine katılan Mustafa Hicri, İran'ın Kürtlerin özgürlüğüne engel olduğunu öne sürdü. Hicri, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İran'ın Kürtlere haklarını vermeye hiç niyeti yok. Kürtler olarak İran'dan demokrasi, özgürlük ve Kürt bölgelerinde federalizm talep ediyoruz. Bu taleplere inanmayanlar nasıl Kürtlerin hakkını verebilir? Madem bu hakkı vermiyor, o zaman baskı uygulanmalı.”

Kürtler'in en büyük düşmanının İran olduğunu söyleyen Hicri, “Kürtler nerede hak sahibiyse Irak'ta dahi olsa, buna tepki gösterecek ilk ülke İran'dır” dedi.

“Başkan Mesud Barzani (IKBY Başkanı) bir defasında, ‘Peşmerge IŞİD'le ve tüm dünyayla savaşıyor. Ancak Kürdistan için savaşmıyor.' Bu çok yerinde bir sözdü. Ben de diyorum ki, bizler Sünni IŞİD'den daha tehlikeli olan Şii İŞİD'e karşı savaşıyoruz.

Haber Ara