Dolar

32,5910

Euro

34,8422

Altın

2.494,64

Bist

9.656,21

Kazan Başkonsolosluğundan Tataristan'da iftar

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 23:59:36

Kazan Başkonsolosluğundan Tataristan'da iftar
Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan'da iftar programı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının destekleriyle düzenlenen 1200 kişilik iftar, Kazan'da görme engellilere eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verilen Tataristan Müftülüğüne bağlı Yardım Camisi Vakfında organize edildi.

Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazan Başkonsolosluğu olarak Yardım Camisinde üç yıldır arka arkaya iftar düzenlediklerini ve bu etkinliğin artık gelenekselleştiğini söyledi.

Yardım Camisi ve Vakfının aynı zamanda Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde olduğuna değinen Dilmaç, Tataristan'da orucun Türkiye'den biraz farklı olarak yaklaşık 19 saat tutulduğunu belirtti.

Dilmaç, Tataristan'da da İslam dünyasının diğer ülkelerinde olduğu gibi ramazanın coşku ile geçtiğini, toplu iftarlara büyük önem verildiğini ve bugün de Başkonsolosluk olarak böyle toplu iftarı kendilerinin düzenlediklerini söyledi.

Akşam namazı kılındıktan sonra cami kenarında kurulan çadırlarda iftar eden konuklara Türkiye hakkında kısa bilgi verilirken, Dilmaç kendilerine böyle bir iftar düzenleme imkanı tanıyan vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

İftara katılan herkesin yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Dilmaç, bayramın hem Rusya'ya hem Türkiye'ye hem de Tataristan'a huzur dolu günler getirmesini diledi.

Haber Ara