Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Kazakistan-Yunanistan ilişkileri

Kazakistan-Yunanistan ilişkileri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 20:17:50

Kazakistan-Yunanistan ilişkileri
Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Roman Vasilenko, ülkesi ile Yunanistan arasındaki iş birliğinin yeni bir seviyeye ulaşması için fırsatlarla dolu bir dönemde bulunduklarını söyledi.

Astana'da Dışişleri Bakanlığı konferans salonunda yapılan Kazakistan-Yunanistan Hükümetlerarası Komisyonu 3. Toplantısı protokolünün imza törenine, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasilenko, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas ve yetkililer katıldı.

Vasilenko ile Mardas, protokölün imzalanması sonrası açıklamalarda bulundu.

Vasilenko, protokolün tarım, ilaç, enerji, turizm ve ulaştırma alanlarında iş birliği ile ilgili somut bir belge olduğuna işaret ederek, iki ülkenin büyük bir iş birliği potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki toplam ticaret hacminin yüzde 99'unun Kazakistan'ın Yunanistan'a yaptığı ihracattan oluştuğunu anımsatan Vasilenko, "Maalesef Yunanistan'dan bize az mal geliyor." dedi.

Vasilenko, Kazakistan'ın, Yunanistan'ı Balkanlar ve Akdeniz bölgesindeki önemli ortağı olarak gördüğünü vurgulayarak, "Ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin yeni bir seviyeye ulaşması için önemli bir dönemdeyiz." diye konuştu.

Mardas da, Kazakistan ile Yunanistan arasındaki anlaşmalar sayesinde iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini geliştirme imkanı sağlanacağını söyledi.

Haber Ara