Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

Kazakistan'da Ramazan Bayramı

Kazakistan'da Müslümanlar, camilerde bayram namazını kılarak ve dua ederek Ramazan Bayramı'nı kutlamaya başladı - Cumhurbaşkanı Nazarbayev:- 'Hayırlı düşünce ve davranışlar, toplumda karşılıklı anlayışın, dostluğun ve birliğin güçlenmesini sağlıyor. Bu da ülkemizin istikrarlı kalkınmasının güvencesidir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 06:55:38

Kazakistan'da Ramazan Bayramı
" Kazakistan'da Müslümanlar, camilerde bayram namazını kılarak ve dua ederek Ramazan Bayramı kutlamalarına başladı.

Başkent Astana'daki Nur Astana merkez camisine sabah saatlerinde akın eden yüzlerce Müslüman, vaaz dinledi ve bayram namazını kıldı. Namaza Kazakistan Başmüftüsü Erjan Malgajulı da katıldı.

Malgajulı, burada yaptığı konuşmada, Kazakistan Müslümanlarının ramazan ayında yapılan hayırsever etkinliklere aktif olarak katıldığını belirterek herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de bayram tebrik mesajını yayımladı.

Nazarbayev, mesajında Ramazan Bayramı'nda içten dua ve hayırlı işlerin yapıldığına dikkati çekerek "Hayırlı düşünce ve davranışlar, toplumda karşılıklı anlayışın, dostluğun ve birliğin güçlenmesini sağlıyor. Bu da ülkemizin istikrarlı kalkınmasının güvencesidir." ifadelerine yer verdi.

Birlik ve uyumun kalpleri barış ve yaratıcı enerjiyle doldurduğunu belirten Nazarbayev, tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Ramazan Bayramı'nı Astana'da kutlayan Muslu Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan'da bayram coşkusunu yaşamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek "Tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun." dedi.

Astanalı Daulet Tanırbergen, Türkiye'nin Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatarak "Kardeş Türkiye halkının kutsal Ramazan Bayramı'nı içten tebrik ederim. Allah'ım tüm Müslüman halkının oruçlarını kabul etsin." dedi.

Haber Ara