Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

Kayseri'deki FETO/PDY operasyonu

Kayseri'deki FETO/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 16:52:49

Kayseri'deki FETO/PDY operasyonu
Kayseri'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 2 zanlı savcılığa teslim oldu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkarılan 12 kişiden M.F. ve İ.T, Kayseri Adliyesi'ne giderek iddiaları soruşturan savcıya ifade verdi.

M.F. ve İ.T, daha sonra sevk edildikleri mahkemece adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kayseri'de, FETÖ/PDY'ye üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 12 kişiden 5'i gözaltına alınmış, A.T, M.F, İ.M, M.F, İ.T, M.Y. ve M.Ç. adreslerinde bulunamamıştı. Gözaltına alınan zanlılardan Halit G. ve Hacı Osman B. tutuklanmış, M.A, N.S. ve M.A. ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haber Ara