Dolar

32,3908

Euro

35,0669

Altın

2.326,30

Bist

9.079,97

Kaymakamlık'tan Şehit Ailelerine İftar

Edremit Kaymakamlığı, yer yıl Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiği, şehit aileleri ile gazilerle birliktelik gecesini bu yıl da tekrarladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 16:05:51

Kaymakamlık'tan Şehit Ailelerine İftar
Edremit Kaymakamlığı, yer yıl Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiği, şehit aileleri ile gazilerle birliktelik gecesini bu yıl da tekrarladı.

İlçe merkezi ve bağlı mahallelerinde bulunan 34 şehit ailesi ve 11 gazi, Edremit Kaymakamlığı'nın yıllardır aralıksız olarak gerçekleştirdiği 'Şehit Aileleri ve Gaziler ile Geleneksel İftar Birlikteliği'nde bir araya geldi. İlçeye bağlı Güre kırsal mahallesinde bulunan 'Adrina' isimli termal otelde gerçekleştirilen iftar yemeği öncesinde, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, davetlileri, ailesiyle birlikte kapıda karşıladı. Belediye Başkanı Kamil Saka, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, diğer protokol mensupları, Kaymakamlık bünyesindeki resmi dairelerin müdür ve amirleri ve çok sayıda şehit ailesi ile gazilerin katılım gösterdiği iftar birlikteliğinde, Edremit Müftülüğü bünyesindeki din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okudu ve seslendirdiği ilahiler ile katılımcıların içlerini huzurla doldurdu.

Okunan akşam ezanı ile birlikte, davetliler iftar yemeklerini yedi ve ardından, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türk milletinin ezelden beri iç ve dış saldırılara maruz kaldığını ve her zaman Türk milletinin bu saldırıların üstesinden geldiğini vurgulayan Kaymakam Sırmalı, "Siz değerli şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, iftar programımıza, gönül soframıza katıldığınız için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplumsal yaşantımızda önemli bir yeri olan, bizlere güzel duygular yaşatan bir Ramazan ayını daha idrak etmenin, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayımızın ve akabinde gelecek olan Ramazan Bayramımızın ülkemize, huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayı, birlik, beraberliğin, yardımlaşmanın, hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği önemli bir aydır. Ben, Ramazan'ın getirdiği bu kardeşlik, birliktelik ve beraberlik ruhunun, diğer 11 ayda da yaşanmasını temenni ediyorum. Bu mübarek Ramazan gününde de olmak üzere, maalesef son aylarda ülkemizde terör olayları yaşanması, Türk milletini derinden üzüyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk milleti, binlerce yıllık tarihi boyunca, her zaman iç ve dış saldırılara maruz kalmıştır. Fakat Türk milleti her zaman, birlik ve beraberliğini koruyarak, bu saldırıların üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bizleri üzen bu sıkıntıları inşallah bu birlik, beraberlik sayesinde, en kısa zamanda aşacağımızı ümit ediyorum. Bizler her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Sizler, bu vatan için, millet için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları olarak, bizlere emanetsiniz. İlçemizde, 34 şehit ailemiz ve 11 de gazimiz bulunuyor. Ben burada yaklaşık 10 aydır görev yapmaktayım ve bu süreçte eşimle birlikte sizlere ziyaretlerde bulundum. Çok az sayıda bir ailemiz kaldı ve inşallah en kısa zamanda onları da ziyaret edeceğiz. Çünkü sizler, bu vatan için, bu bayrak için carlarını feda eden şehitlerimizin, bizlere birer emanetisiniz. Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Lütfen, bir sıkıntınız, bir ihtiyacınız olduğunda bizleri hebardar edin. Bizler, elimizden gelen tüm desteği sizlere vermek istiyoruz. Şimdiden Ramazan Bayramınızı da kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara