Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Kaymakam Murat Zadeleroğlu;

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ilçede kurulu bulunan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi olan TEDES'in kalkmayacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 11:32:00

Kaymakam Murat Zadeleroğlu;
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ilçede kurulu bulunan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi olan TEDES'in kalkmayacağını söyledi.

Kaymakam Murat Zadeleroğlu son günlerde TEDES ile ilgili kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler olduğunu belirterek ilçede kurulu bulunan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi olan TEDES'in kaldırılmayacağını belirtti. Kaymakam Zadeleroğlu, "Karayolu yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını sağlamak, trafik kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan TEDES'te toplamda 3 hız her hız koridoruna 2 adet geliş ve gidiş istikametlerine konulmak üzere toplam 12 adet sabit kamera bulunuyor. Kırmızı ışık ihlallerini tespit etmek üzere yerleştirilen 2 noktada ise toplam 16 adet kamera bulunmaktadır. 82.Yıl Kavşağı ve Çınar Tıp Merkezi Kavşağında 8'şer adet kamera ile kırmızı ışık ihlali tespiti yapılıyor. Malatya-Gölbaşı hız koridoru 3 bin 400 metre, Adıyaman- Gölbaşı hız koridoru bin 610 metre ve Gaziantep-Gölbaşı hız koridoru bin 650 metre aralıklarla 3 farklı hız koridoru şeklinde kuruldu. Önümüzdeki günlerde ışıklı uyarı levhasının da giriş ve çıkışlarda bulunacak. TEDES hız koridorlarının giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen kameralarla araçların fotoğraflarını çekerek plakaları ve giriş -çıkış zamanlarını kayıt altına alıyor. Kaydedilen araçlara ait hızlar Hız=yol/zaman formülüne sistem tarafından hesaplanıyor. Aynı anda araç sorgulaması da yapılarak araç cinsine göre hız limiti aşıldıysa cezai işlem uygulanıyor. İhlali belirlenen araca ait görüntüler ve bilgiler ceza makbuzuyla birlikte araç sahibine posta yoluyla gönderiliyor. Ayrıca bu sistem sayesinde yakalamalı, hacizli, çalıntı, kayıp ve adli olaylara karışmış araçlarda tespit edilebiliyor. Her hız koridoru için hız koridorlarına uyularak terk edilmesi gereken azami zaman dilimi saniye cinsinden belirlenmiştir. Bu zaman diliminin altında koridoru terk eden araca cinsine göre cezai işlem uygulanmaktadır. TEDES'in kuruluşuyla amaç ceza yazmak değil can kayıplarının ve yaralanmaların önüne geçmektir. İlçemizde TEDES kalkmayacak hizmete devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara