Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Kayıp Malezya uçağının bulunduğu iddiası

Kayıp Malezya uçağının bulunduğu iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 17:04:44

Kayıp Malezya uçağının bulunduğu iddiası
Malezyalı yetkililer, bu sabah Hint Okyanusu'ndaki Reunion adasında bulunan bir kalıntının geçen yıl kaybolan ve hala bulunamayan Malezya uçağına ait ikinci parça olmadığını bildirdi.

Malezya Sivil Havacılık İdaresi Direktörü Ezheruddin Abdurrahman, sabah saatlerinde adada bulunan ve uçağa ait olduğu iddia edilen yeni parçanın bir "ev merdiveni" olduğunu, Malezya uçağına ait ikinci parça olmadığını açıkladı.

Abdurrahman, "Fransa'ya getirilen uçak kanadıyla ilgili soruşturmanın başında ben bulunuyorum. Medyada yeni bulunan parçanın uçağın kapısının bir parçası olduğuna dair haberleri okudum. Adada, alanda bulunan arkadaşlarımızla iletişime geçerek haberlerin doğru olup olmadığını kontrol ettim. Yeni bulunan parça evde kullanılan bir merdivenmiş" dedi.

Diğer yandan, Malezyalı yetkililer, Hint Okyanusu'nda bulunan Madagaskar'ın kuzeyindeki Reunion adasında çarşamba günü kayıp Malezya uçağına ait olduğu ileri sürülen bir parçanın bulunmasının ardından bölgedeki ülkelerden uçağın enkazını bulmak için yardım talep etti.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, adaya yakın ülkelerden, bir uçağa ait olabilecek enkaz parçaları bulmaları durumunda kendilerine haber verilmesini istediklerini söyledi.

Hint Okyanusu'ndaki Fransa'ya ait Reunion adasında çarşamba günü iki metrelik bir uçak kanadı parçası bulunmuş, kayıp Malezya uçağı MH370'e ait olduğu ileri sürülen parça inceleme için Fransa'ya gönderilmişti.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ne olduğu bugüne hala ortaya çıkarılamadı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara