Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Kayıp asker IŞİD'in elinde mi?

Kilis'te IŞİD'in saldırısı sonrası kaybolan askerle ilgili Rus kaynaklar önemli bir iddia ortaya attı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 04:41:35

Kayıp asker IŞİD'in elinde mi?

IŞİD'in Suriye sınırında Türk askerlerine saldırısı sonucu bir asker hayatını kaybetmiş, bir asker de kaybolmuştu. Rus basının ortaya attığı iddiaya göre; IŞİD, dün Kilis'teki askerlere sınırın diğer tarafından ateş açılması sonrasında kaybolan asker Y.A.'yı rehin tutuyor.

Sputnik.news'in edindiği bilgiye göre; Türkiye'den IŞİD'e katılmak isteyen bir grubun Kilis sınırındaki Ardıçlı köyü yakınlarında kaçak yollarla Suriye'ye geçmeye çalışması esnasında Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli Y.A. ve bir diğer asker, grubu fark etti. Askerler grubun sınırı geçmesini önlemek için ateş etti. Bu sırada sınırın Suriye tarafında grubu bekleyen IŞİD militanları da askerlere Kalaşnikof'la ateş açtı. Bunun sonucunda askerler yaralandı.

'TAKAS OLMAZSA ÖLDÜRECEKLER' 

Er Y.A. ayağından yaralandığı için kaçamadı ve sınırı aşan militanlar tarafından kaçırıldı. Militanlar Suriye'ye döndükten sonra Beylem'i Çobanbey kasabasına götürdü. Ancak Y.A. çok kan kaybettiğinden Bab'daki bir hastaneye yatırıldı. Militanlar tedavinin ardından Y.A.'yı yeniden Çobanbey'e götürüp hapishaneye koydu. Y.A.'nın çok korktuğu ve kendisini serbest bırakmasını istedikleri öğrenilirken, IŞİD'in askeri takas halinde serbest bırakacağı, takas olmaması halinde askeri öldürecekleri öne sürüldü. 

Öte yandan kaçırılan askerle ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) de devreye girdi.

Genelkurmay başkanlığı da olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Çatışma esnasında bir silah arkadaşımız şehit olmuş be silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara