Dolar

32,5096

Euro

34,5946

Altın

2.489,80

Bist

9.548,09

'Kavgam' en çok satanlarda

70 yılın ardından yeniden basılan ‘Kavgam’ kitabı Almanya'da 2016’nın çok satanlarından biri oldu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 04:37:51

'Kavgam' en çok satanlarda

Ajansların aktardığı haberde; Almanya'da 70 yıl sonra yeniden basılan Adolf Hitler'in ‘Kavgam-Mein Kampf' adlı eseri, 2016 yılının en çok satan kitaplarından biri oldu.

Tagesspiegel gazetesine konuşan ‘Kavgam'ın yayınevi Yakın Dönem Münih Tarihi Enstitüsü'nün (IfZ) Direktörü Andreas Wirsching, 85 bin kopyanın şimdiden satıldığını belirtti.

Kitabın yeniden basılmasıyla Neo Nazilere yeni bir propaganda platformu sağlanacağı veya Hitler'in ideolojisinin toplumda kabul göreceği endişesinin yersiz olduğunu ifade eden Wirsching, "Tam aksine, Hitler'in dünya görüşü ve propaganda yaklaşımı üzerine tartışmak, otoriter politikaların ve aşırı sağcı söylemlerin zemin kazandığı şu günlerde totaliter ideolojilerin sebep ve sonuçlarını daha iyi görmemize yardımcı oldu" dedi.

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından telif haklarına Bavyera eyaleti tarafından el konan ‘Kavgam', 1 Ocak 2016'dan itibaren kamu malı statüsüne girmesi üzerine yeniden basılmıştı. Kitabın ilk etapta 4 bin tane basılmasının planlandığını aktaran IfZ, yoğun talep üzerine ccakta 6. baskının yapıldığını belirtti. İki ciltlik kitabın haftalık Der Spiegel dergisinin çok satanlar listesinden yıl boyu inmediğine ve nisan ayında zirveyi gördüğüne dikkat çeken enstitü, kitabın tanıtıma ihtiyaç duymadığına dikkat çekti.

 

Haber Ara