Dolar

32,5788

Euro

34,8961

Altın

2.434,73

Bist

9.645,02

Katarakt hastalarının yaşam mücadelesi film oldu

Afrika’daki katarakt hastalarının yaşam mücadelesini anlatan “Lamorde” filmi izleyicisiyle buluşuyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-04 18:32:35

Katarakt hastalarının yaşam mücadelesi film oldu


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan Afrika'da iklim koşulları, yetersiz beslenme ve temiz su kaynaklarının eksikliği nedeniyle gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan katarakt hastalarının yaşam mücadelesini anlatan “Lamorde” izleyicisiyle buluşuyor.   Orhan Dede'nin yazıp yönettiği 43 dakikalık belgesel,10 Şubat Çarşamba günü saat 19.00'da İstanbul'un Fatih ilçesindeki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Türkçe altyazı olarak izleyicisiyle buluşacak.

Afrika'da iklim koşulları, yetersiz beslenme ve temiz su kaynaklarının eksikliği nedeniyle gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan katarakt hastalarının yaşam mücadelesinin anlatıldığı belgeselde, Batı Afrika ülkesi olan Nijer'de 2 yıldır gözleri görmeden ailelerinin geçimini sağlayan 2 babanın, İHH'nın açtığı katarakt hastanesinde kesişen yolları anlatılıyor.

Yapımcılığını İHH, senaryo ve yönetmenliğini Orhan Dede'nin üstlendiği 43 dakikalık belgesel, 10 Şubat Çarşamba günü saat 19.00'da İstanbul Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Belgesel gösterimi halka açık ve ücretsizdir. Fragmanını izlemek için tıklayınız  

Haber Ara