Dolar

32,3355

Euro

35,1847

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar'daki hac ve umre seyahat acenteleri bu yılki hac organizasyonlarını 'Suudi Arabistan'ın engellemeleri' nedeniyle yürütemeyeceklerini duyurdu- Acentelerin açıklamasından:- 'Daha önce kaydolan hacı adaylarının birçoğu, Katar'a karşı basında yürütülen kışkırtıcı kampanya nedeniyle hacca gitmekten korktuklarını ifade ediyor ve bu yılki rezervasyonları ertelemek istiyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 01:23:09

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz
Katar'daki hac ve umre seyahat acenteleri bu yılki hac organizasyonlarını "Suudi Arabistan'ın engellemeleri" nedeniyle yürütemeyeceklerini açıkladı.

Hac ve umre ziyaretlerinin düzenlenmesi alanında hizmet veren acentelerden yapılan yazılı açıklamada, Cidde kentinde konsolosluğun ve Katar hac ekibinin bulunmamasının, hacı adaylarının güvenliğini ve rahatını temin etmeyi imkansız hale getirdiği belirtildi.

Katar Hava Yollarının Cidde ve Medine'ye direkt uçuşlarına izin verilmemesine ve Suudi Arabistan bankaları ile mali işlemleri yürütmenin zorluğuna değinilen açıklamada, acentelerin bu yılki hac organizasyonlarını "Suudi Arabistan'ın engellemeleri" nedeniyle yürütemeyeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Daha önce kaydolan hacı adaylarının birçoğu, Katar'a karşı basında yürütülen kışkırtıcı kampanya nedeniyle hacca gitmekten korktuklarını ifade ediyor ve bu yılki rezervasyonları ertelemek istiyor." ifadesine yer verildi.

Suudi Arabistan Hava Yolları Genel Müdürü Salih el-Casir, daha önce yaptığı açıklamada, Katar makamlarının Doha'daki Uluslararası Hamad Havalimanı'na iniş izni vermemesi nedeniyle Katarlı hacı adaylarının nakli için planlanan seferlerin gerçekleştirilemediğini belirtmiş ancak Katar Sivil Havacılık Genel Kurulu bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Katar Dışişleri Bakanlığı ise Katarlı hacı adaylarının kutsal topraklara nakli için sadece Suudi Arabistan Hava Yollarına izin verilmesini eleştirerek, "Riyad yönetiminden, vatandaşlarının hac ibadetini yerine getirebilmesi için kolaylık sağlamasını" talep etmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmelerinin ardından Körfezde bir kriz patlak vermişti.

Haber Ara