Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Katar: 'Abluka kalkmadan diyalog görüşmeleri olayacak'

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Katar ile ilişkilerini kesen Arap ülkeleriyle ancak ablukanın kalkmasıyla diyalog görüşmelerinin başlayabileceğini belirtti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-19 23:28:10

Katar: 'Abluka kalkmadan diyalog görüşmeleri olayacak'
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani, Katar ile ilişkilerini kesen Arap ülkeleriyle ancak ablukanın kalkmasıyla diyalog görüşmelerinin başlayabileceğini söyledi.

Al Sani, başkent Doha'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Katar, abluka altındayken herhangi bir diyalog görüşmesi olmayacak. Görüşmelere başlanması için ilişkileri kesen ülkelerin uyguladığı ablukayı kaldırmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar bu yönde bir adımın atılmadığını söyleyen Al Sani, El Cezire kanalının geleceği gibi konuların ülkenin iç işleri olduğunu, bu tür konuların ise muhtemel bir diyalog görüşmesinde pazarlık konusu yapılamayacağını kaydetti.

Al Sani, olası diyalog görüşmelerine ilişkin ise şu ana kadar ülkesine bu yönde bir talep gelmediğine işaret etti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan, ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Katar ise "amacı devlete zarar vermek ve tamamı uydurma olan bir iftira kampanyasına maruz kalındığını" ifade etmişti.

Haber Ara