Dolar

32,5681

Euro

34,8646

Altın

2.430,35

Bist

9.645,02

Kassam Tugayları: Savaşa hazır olun

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, dün 3 Filistinli'nin Gazze'de katledilmesinin ardından direniş gruplarına yönelik bir çağrı yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 22:54:18

Kassam Tugayları: Savaşa hazır olun

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Filistin'de Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının ardından başlayan gerginlik tırmanıyor. Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinli göstericiler intifada dönemini hatırlatan protestolar düzenlerlerken İsrail askerleri de şiddeti arttırıyor. Kudüs'te Filistinli bir genç kadının katledilmesinin ardından Gazze sınırında da çatışmalar yaşandı. Çatışmada 3 Filistinli hayatını kaybederken çok sayıda Filistinli de yaralandı.

İzzeddin el Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada ''Tüm direniş gruplarını yakında gerçekleşecek savaş için hazırlıklı olmaya çağırıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında yaşanan savaşta yüzü aşkın İsrail askerini öldüren İzzeddin el Kassam Tugayları'nın çağrısıyla Filistinli direniş gruplarının teyakkuza geçtiği belirtiliyor. Dün gece saatlerinde Gazze'den iki roketin işgal altındaki topraklara fırlatıldığı iddia edilirken haber İsrail tarafından doğrulanmadı.

 

Haber Ara