Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Kasım Süleymani öldürüldü' iddiası

İran Devrim Muhafızları’nın Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Halep'teki çatışmada ağır yaralandıktan sonra öldüğü iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 12:58:44

'Kasım Süleymani öldürüldü' iddiası

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Suriye'nin Halep kentinin güneyinde ki El İys bölgesinde düzenlenen bir çatışmada ağır yaralandığı biliniyordu.

Süleymani'nin yaralanması Tahran Stratejik Araştırmalar ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Başkanı Amir Musavi tarafından yapılan bir basın açıklamasında doğrulandı.

Musavi, Süleymani'nin Tahran'a tedavi amacıyla nakledilmesinin ardından, yüksek rütbeli bir İranlı Askeri yetkilinin İran'ın Suriye'deki güçlerinin başına geçtiğini de sözlerine ekledi.

İran Devlet ajansı FNA'ya göre ise; İsrailli bir yetkili, İranlı tümgeneralin Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep'te gerçekleşen çatışmalarda öldürüldüğünü iddia etti.

Bu iddialara karşın İran Devrim Muhafizları Ordu sözcüsü 'Kasım Süleymani'nin yaralandığı ve öldüğü' yönündeki iddiaların gerçek olmadığını açıklayarak 'Süleymani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu' öne sürdü.

Haber Ara