Dolar

32,4799

Euro

34,6017

Altın

2.483,12

Bist

9.569,34

Kartal yara aldı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir, kendi evinde Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-14 22:51:00

Kartal yara aldı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 2-0 geriye düştüğü maçta Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kaldı ve ligde 5 maç sonra puan kaybetti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçın 25. dakikasında Edin Visca'yla 1-0 öne geçen lacivert-turunculu ekip karşısında siyah-beyazlılar, özellikle Mario Gomez'le yakaladığı fırsatlardan sonuç alamayınca, soyunma odasına geride girdi.

Medipol Başakşehir, karşılaşmanın 54. dakikasında bir duran top organizasyonu sonrası Mahmut Tekdemir'le farkı 2'ye çıkardı: 2-0.  Müsabakanın 78. dakikasında Cenk Tosun'un golüyle umutlanan Beşiktaş'ta, 83. dakikada sahneye çıkan Atiba Hutchinson maçın skorunu belirledi: 2-2.

Bu sonuçla ligdeki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş, aldığı beraberlikle puanını 45'e yükseltti. Ligde iki karşılaşması eksik olan siyah-beyazlı ekip, 49 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı.

Ligde üst üste üçüncü beraberliğini alan Medipol Başakşehir ise puanını 35'e çıkararak puan cetvelinde dördüncü sıraya yükseldi.

- Deplasmanda ikinci kayıp

Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda gösterdiği iyi performansla dikkati çeken Beşiktaş, 9. dış saha maçında ikinci kez puan kaybetti.

Ligin deplasmandaki en başarılı takımı olan siyah-beyazlılar, bu maça kadar dış sahada oynadığı 8 maçın 7'sini kazanırken sadece Gençlerbirliği ile Ankara'da 1-1 berabere kalarak galip gelememişti.

Ayrıca Beşiktaş'ın 5 maçlık deplasman galibiyeti serisi bu karşılaşmayla sona erdi.

- Hutchinson'dan kritik siftah

Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı formayla bu sezonki ilk golünü attı.

Karşılaşmanın 83. dakikasında skora dengeyi getiren Kanadalı futbolcu, alınan bir puanda önemli rol oynadı. Hutchinson, geride kalan sezon ligde 2 gol kaydetmişti. 

Siyah-beyazlı ekibin müsabakadaki ilk golünü atan Cenk Tosun ise bu sezon ligde 6. kez fileleri havalandırmayı başardı. 24 yaşındaki futbolcu, resmi maçlardaki gol sayısını ise 15'e yükseltti. 

- Beşiktaş'ın iki topu direğe takıldı

Beşiktaş'ın, Medipol Başakşehir karşısında iki topu direğe takıldı. 

Siyah-beyazlı ekibin karşılaşmadaki en istekli futbolcularının başında gelen Mario Gomez, 38. dakikada topu direğe nişanlarken, 74. dakikadaki pozisyonda ise direği geçemeyen isim Cenk Tosun oldu. 

- Oğuzhan ile İsmail tartıştı

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ile İsmail Köybaşı, maç sırasında tartışma yaşadı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında hatalı bir pası sonrası İsmail Köybaşı'ya tepki gösteren Oğuzhan Özyakup'un, 34. dakikada yarı alana yakın bir bölgedeki pozisyonun ardından da takım arkadaşını sert bir şekilde uyardığı gözlendi.

İki futbolcu, yaşadıkları kısa süreli tartışmanın ardından mücadeleye devam etti.

Oğuzhan Özyakup ayrıca, ilk yarının bitiş düdüğünün ardından müsabakanın hakemi Ali Palabıyık'ın yanına giderek kendisine tepki gösterdi.

- Abdullah Avcı sinirlerine hakim olamadı

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın uzatma dakikalarında sinirlerine hakim olamadı.

Maçta uzatma dakikalarının oynandığı sırada Medipol Başakşehir ceza alanındaki bir pozisyonun ardından hakemin verdiği korner karara sinirlenen ve kendisine ayrılan bölümü terk ederek Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bulunduğu alana kadar gelen Avcı, dördüncü hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Beşiktaşlı taraftarlar da özellikle ikinci yarıda Avcı aleyhinde tezahüratlarda bulundu. 

- Emre Belözoğlu'na tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, Medipol Başakşehirli futbolcu Emre Belözoğlu'na da tepki gösterdi.

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıktığı sırada siyah-beyazlı taraftarların aleyhinde tezahüratlarına maruz kalan tecrübeli oyuncu, 61. dakikada kazanılan korneri kullanmak için kenara doğru geldiği sırada sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle bir süre köşe vuruşunu kullanamadı. 

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in söz konusu bölüme doğru giderek taraftarları uyarmasının ardından köşe vuruşunu kullanan Emre Belözoğlu'na, siyah-beyazlı taraftarlar maç sırasında da tepki gösterdi.

Öte yandan Emre Belözoğlu, karşılaşmanın 66. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

- 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi

Beşiktaş'ın 5 maçlık galibiyet serisi, Medipol Başakşehir müsabakasıyla sona erdi.

Süper Lig'in 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildikten sonra çıkışa geçen siyah-beyazlı ekip, son 5 karşılaşmasında Kayserispor ve Galatasaray'ı 2-1, Osmanlıspor'u 3-2, Torku Konyaspor ve Gaziantepspor'u da 4-0'lık skorlarla yenerek 15 puan toplamıştı.

Galibiyet serisi Medipol Başakşehir karşısında sona eren Beşiktaş, bu sezon üçüncü kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

- Beşiktaş'ın belalısı Medipol Başakşehir

Beşiktaş, Süper Lig'de 8 sezondur karşılaştığı Medipol Başakşehir'i aynı dönemde iki kez yenemedi.

Lacivert-turunculu ekiple 8 sezondur karşı karşıya gelen siyah-beyazlılar, bu sezonların hiçbirinde rakibi karşısında 6 puan almayı başaramadı.

Medipol Başakşehir karşısında bu sezon 4 puan toplayan Beşiktaş, ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Mario Gomez'in golleriyle 2-0 kazanmıştı. 

- Visca gol sayısını 9'a yükseltti

Medipol Başakşehirli futbolcu Edin Visca, Beşiktaş karşısında bu sezonki 9. golünü attı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında takımını öne geçiren isim olan 25 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de son 4 maçta üçüncü kez fileleri havalandırmayı başardı.

Medipol Başakşehir'in müsabakadaki ikinci golünü kaydeden Mahmut Tekdemir ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Haber Ara