Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

Kars Valiliği'nin Sarıkamış açıklaması

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, iki askerin de yaralandığı çatışmayla ilgili valilikten yazılı olarak resmi açıklama yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 02:03:50

Kars Valiliği'nin Sarıkamış açıklaması
Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, iki askerin de yaralandığı çatışmayla ilgili valilikten yazılı olarak resmi açıklama yapıldı.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "

Sarıkamış 9'uncu Komando Tugay Komutanlığı ve Kars İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 28 Haziran 2016 tarihinden itibaren Sarıkamış ilçesi Boyalı Ormanları Bölgesinde "Şehit P.Binbaşı Bedir Karabıyık-5" ve "Şehit J.Uzman Çavuş Ali Gökçe" operasyonları başlatılmıştır" denildi.

"İKİ SAĞ ALTI PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Güvenlik güçlerince icra edilen operasyonlar kapsamında; 30 Haziran 2016 günü saat 08:05 sıralarında Boyalı Ormanları Bölgesi Ciritmeydanı Mevkii civarında güvenlik güçlerimiz inisiyatifinde bir grup BTÖ mensubu ile sıcak temas sağlanmıştır. İlk temas anında (2) personelimiz yaralanmış ve (2)'si yaralı olmak üzere (6) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte; (1) adet M-16 Piyade Tüfeği, (1) adet PKM-Bixi Makinalı Tüfek, (1) adet RPG-7 Roketatar, (1) adet Kanas, (3) adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ve (12) adet el bombası ele geçirildi.

Yaralı personelimiz, helikopter ile Kafkas Üniversitesi Hastanesine tahliye edilmiş ve ameliyata alınmıştır. Yaralı personelimizin ameliyatları sona ermiş olup, hayati tehlikeleri bulunmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölgedeki diğer BTÖ unsurlarının tespit edilmesi için insansız hava aracı ile bölge üzerinde keşif faaliyetine başlanmış olup, muhtemel hedefler ve kaçış güzergahları Obüs bataryalarıyla ateş altına alınmaktadır. Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine azim ve kararlılıkla kesintisiz olarak devam edecektir."

Haber Ara