Dolar

32,5245

Euro

34,8175

Altın

2.424,05

Bist

9.684,06

Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası

Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 10:10:49

Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Mixed Martial Arts (MMA) Federasyonu tarafından Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası yapıldı.

Ayvalık'a bağlı Küçükköy Mahallesi'nin Sarımsaklı mevkisindeki kapalı pazar yerinde gerçekleşen şampiyonada 225 sporcu mücadele etti. Şampiyonayı yüzlerce dövüş sporu tutkunuyla olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu da izledi.

Turnuva şeklinde geçen şampiyonada Türkiye MMA Federasyonu bünyesindeki profesyonel hakemler karşılaşmaları yönetti. 65 ve 86 kiloda 6 karşılaşmadan oluşan organizasyonda, 55 kilo kadınlar kategorisinde ise tek maç yapıldı.

Organizasyonda 65 kiloda Selim Koç, 86 kiloda Muhammet Sadık Keskin, 86 kilo "Fight Night"da ise dünya üçüncüsü Emre Kuru birinciliği elde etti. 55 kilo kadınlarda ise Aybüke İmanel, Elif Beyza Aksoy'u yenerek birinci oldu.

Şampiyonada birinci olanlara 10'ar bin liralık para ödülüyle kupa ve madalyaları şeref konuğu Naim Süleymanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu tarafından verildi.

Türkiye MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık, şampiyonanın sonunda yaptığı açıklamada, MMA sporunun dünyada 80 ülkede resmi olarak yapıldığını, Türkiye'de de yeni resmileştiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla MMA sporunun yaygınlaşarak çok ciddi bir sporcu ve izleyici kitlesine ulaşacağına inandığını belirten Arık, Ayvalık'ta gerçekleştirdikleri organizasyonda mücadele eden profesyonel sporcuların yurt dışında katılacakları şampiyonalarda Türkiye'yi temsil edeceklerini ifade etti.

Birçok spor dalında ölümle sonuçlanan kazaların yaşanabildiğini dile getiren Arık, şunları kaydetti:

"O zaman biz bu federasyonları kapatacak mıyız? Bence gençler alkol, sigara ya da benzeri bir zararlı maddeye bağımlı kalacağına en sert sporları yapsın. İnanın hem dünyada bayrağımızı dalgalandıracak hem de topluma faydalı bireyler olacaklardır. Mücadele sporlarında yer alan sporcuların en büyük özelliği topluma ve çevreye faydalı olan düzgün insan olmalarıdır. Onların sertliklerini sadece ringlerde görebilirsiniz. Ring dışında hiçbir zaman sertliklerini göremezsiniz. Türkiye'nin zor günlerden geçtiği bu günlerde birlik ve beraberlik içinde dünyaya gücümüzü gösterelim. Güçlü bir gençlik yaratalım. Güçlü bir gençlik her zaman ülkesine sahip çıkan gençliktir."


Haber Ara