Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

'Kardeşim Orucunu Açtın mı?'

Sadakataşı Derneği, bu yılda Türkiye ile birlikte 25 ülkede “Kardeşim Orucunu Açtın mı?” diyerek, mazlumların halini sorgulayıp onlarla Ramazan sevincini yaşamak için yardım kampanyası düzenleyecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-24 16:44:30

'Kardeşim Orucunu Açtın mı?'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sadakataşı Derneği, “Ramazan Ayı'nda; gönüller ferahlığa, nefisler sabrına, davulcular davuluna, fırın kürekleri pidelerine, sofralar bereketine kavuşur.  İlk sahurla başlayarak; sofralarda, namazlarda, bayramda devam eder kavuşma” diyerek Ramazan sevincini paylaşma çağrısı yaptı.

Ramazan Ayı'nın bir ibadet, sabır, paylaşma ve arınma ayının olduğu belirtilen açıklamada, “Büyükler küçüklerine; kardeşler kardeşlerine kavuşur. Bir niyet bin kavuşmadır. Nefsin sabrı iftarlardan çok dualarla neticelendirilir. Soframıza koyabileceğimiz her nimet, orucumuzu açmamıza vesile olur” denildi.

1495096160-dsc_0079

KUMANYALAR

Kampanya çerçevesinde gıda kolilerinden oluşan binlerce kumanyayıRamazan Ayı'nın gelmesini heyecanla bekleyen on binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırılacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada “Başta Somali, Suriye, Arakan, Filistin gibi mülteci kamplarında olmak üzere binlerce kardeşimizin sofrasına gönül elçilerimiz ile misafir olacağız”denildi.

BAYRAMLIK HEDİYELER

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara yaşadıkları acılar bir nebze unutturulup, bayramlık hediyeler ile yüzleri güldürülecek.

1495096160-dsc_0079

MESCİD-İ AKSA'DA İFTAR

2011 yılında dernek tarafından Mescid-i Aksa'nın avlusunda yaptırılan gölgelikler projesiyle Aksa'nın avlusunda başlatılan geleneksel iftar sofraları bu yılda kurulacak ve Ramazan ayı boyunca iftar programları gerçekleltirilecek.

RAMAZAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK DİĞER ETKİNLİKLER

Sadakataşı Derneği, Ramazan Ayı'nın manevi havasının verdiği umutla bazı bölgelerde çeşitli açılış ve projeler hayata geçirecek.

SRİ LANKA'da Osmanlı Okulu Projesi Temel Atma Programı ve Dini Bilgiler Eğitim Seti Dağıtımı

BURKİNA FASO'da Suat Şahmete Ölmez Camii Projesi Açılışı ve Dini Bilgiler Eğitim Seti Dağıtımı

BURKİNA FASO'da Hacı ÜmmehaniFilik Cami Projesi Temel Atma Programı

SOMALİ'de Balad Sağlık Merkezi Projesi Temel Atma Programı

NEPAL'de Dini Bilgiler Eğitim Seti Dağıtımı

KENYA'da Dini Bilgiler Eğitim Seti Dağıtımı

SURİYE'de Cisr-eş Şuğur Bölgesi SadakataşıÇadırkenti 2. Etap Açılışını gerçekleştirilecek

KUMPANYA BEDELİ: 85 TL

Bu Ramazan'da kimlerin iftar açıp açmayacağını dert edip Ramazan sevincini birlikte yaşamaya gayret edeceğiz” diyerek yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği, bu yıl kumanya bedelini 85 TL olarak belirledi.

1495095845-_mg_3351

KISA MESAJ HATTI

Ayrıca Sadakataşı Derneği'ne 2989 kısa mesaj hattından İFTAR yazıp sms göndererek iftar sofralarına katkıda bulunabilirsiniz.

bagis.sadakatasi.org.tr sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 04 61 numaralı irtibat telefonundan zekat, sadaka ve fitre bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

Haber Ara