Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Karadenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Karadenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 06:41:09

Karadenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle Ordu'da denize açılan balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek sezonu açtı.

Gülyalı, Kumbaşı, Kışlaönü, Kacalı, Mersinköyü, Medreseönü, Yalıköy, Bolaman, Fatsa ve Ünye Balıkçı barınaklarından hareket eden gırgır tekneleri av yasağının sona ermesiyle birlikte denize ağlarını bıraktı. Gece saat 2 civarlarında "Vira Bismillah" diyerek ağlarını toplayan balıkçılar en çok istavrit avladı.

Denize açılan balıkçılardan Mustafa Mollaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona iyi başladıklarını belirterek ilk gece istavrit, palamut ve barbun avladıklarını söyledi.

5 aydır limanda beklediklerini ve hazırlık yaptıklarını söyleyen Mollaoğlu, "Av yasağının bitmesiyle birlikte Altınordu ilçesinin 10 mil doğusuna ağ attık. Gece saat 2 civarlarında ağları toplamaya başladık. Ağlardan 80 kasa istavrit, 10 kasa palamut ve 5 kasa barbun çıktı. İlk atılan ağa göre çıkan balıklar bizleri mutlu etti. Sezonumuz inşallah bereketli geçer" dedi.

Deniz suyu sıcaklığının 23 derece olmasına rağmen çıkan balıkların kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Mollaoğlu, "Sezonu istavrit avıyla aştık. Bunun peşinden bu sezon palamuttan çok umutluyuz. Palamut'un 15 Eylül'den sonra suların da soğumasıyla birlikte çoğalacağını düşünüyoruz. Ekim ayının başından itibaren de hamsi avlamaya başlayacağız. Bu sezon hamsinin de çok olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

3 tarafı denizlerle çevrilen olan Türkiye'de Denizcilik Bakanlığı'nın olmadığına dikkat çeken balıkçı Mehmet Uçan ise balıkçılığın zor bir meslek olduğunu belirtti.

Balıkçı Yavuz Selim Mollaoğlu'da İstavrit'in 8 lira, Palamut'un tanesinin 10 lira, Barbun'un ise kilogram fiyatının 20 liradan tezgahlarda yerini alacağını söyledi.

Haber Ara