Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Kanserli çocuklar için 'Piloxing' yapacaklar

Kanserli çocuklar için 'Piloxing' yapacaklar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 11:30:17

Kanserli çocuklar için 'Piloxing' yapacaklar
Tedavi şansı yüksek olan çocukluk çağı kanseriyle mücadeleye destek vermek amacıyla 9 Eylül'de 50 ülkenin katılacağı global sosyal sorumluluk projesi "Piloxing of Hope", İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin'de de hayata geçirilecek.

Projenin Türkiye ayağını gerçekleştirecek Sports International Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Koral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etrafına neşe ve sevgi yayan çocukların hastalıkla anılır olmasının çok üzücü olduğunu dile getirdi.

Projenin, spor aracılığıyla çocuklara fayda sağlayacak olması dolayısıyla etkinliğin Türkiye ayağında yer almayı kabul ettiklerini anlatan Koral, sağlıklı yaşamın formülü sporun etkili yöntemlerinden biri olan piloxing derslerinin, bağışa aracılık etmesini de çok yerinde bulduklarını aktardı.

Etkinliğin 9 Eylül'de 50 farklı ülkede gerçekleştirileceğini ifade eden Koral, piloxing eğitmenleri tarafından verilecek 45-60 dakikalık derslerin, Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin tesislerindeki sınıflarda yapılacağını söyledi.

Çocuklar için elini taşın altına koymak isteyen herkesi yalnızca bir saatini ayırarak spor yapmaya davet ettiklerini belirten Koral, "www.piloxingofhope.com" sitesi üzerinden yapılacak bağışların tümünün İsveç Çocuk Kanseriyle Mücadele Fonuna (http://www.barncancerfonden.se/) gideceğini, 300 bin dolar bağış yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Katılımcıların 10-25 dolar bağış yaparak, dans, boks ve pilatesi bir araya getiren "Piloxing" ile kanserli çocuklara destek olacağını ifade eden Koral, bağışın işleyişi ve projeye katılıma ilişkin şu bilgileri verdi:

"Öncelikle 'www.piloxingofhope.com' adresine giriyorsunuz. Sol tarafta bulunan 'Find a Piloxing of Hope' sekmesine tıklıyorsunuz. Çıkan sayfada 'Turkey'i tıklıyorsunuz. Çıkan sayfada Sports International tesislerinden aktiviteye katılacağınız tesisi seçiyorsunuz. 9 Eylül günü gerçekleşecek olan 'Piloxing of Hope' sınıflarına katılmak için ad ve soyad yazdıktan sonra bütçenize göre 10 veya 25 dolar ödemeyi seçiyor ve bilgi formuna yönlendiriliyorsunuz. Çıkan bilgi formunu doldurduktan sonra ödemeyi yapıp kaydınızı tamamlıyorsunuz. Kayıtlarını tamamlayan kişiler tekrar 'Turkey' bölümünde kayıt olduğu tesisi tıklarsa en aşağıdaki 'Signed Up' kısmında isimlerini görebilecekler."

- Piloxing nedir ?

Piloxing hakkında da bilgi veren Koral, piloxingin, pilatesteki vücut biçimlendirme yöntemini, bokstaki kuvvet ve dayanıklılığı, danstaki eğlence ve duygusallığı birleştirerek, yüksek enerjili bir çalışmaya dönüştüren ilk program olması nedeniyle dünya çapında hızla gelişen bir fitness akımı olduğunu söyledi.

Koral, piloxingin, maksimum kalori yakmak ve direnci artırmak için özel çorap ya da çıplak ayakla yüksek enerji aralığı içinde pilates, boks ve dansı iyi harmanlayarak özel müzik ritmi içinde yapıldığını kaydetti.

Haber Ara