Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Kanadalı Müslümanlardan yardım kampanyası

Kanada’nın Alberta eyaletinde geçen hafta başlayan ve halen kontrol altına alınamayan orman yangını mağdurları için, ülkede yaşayan Müslümanlar kampanya başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 09:27:45

Kanadalı Müslümanlardan yardım kampanyası

Kanada Hükümeti tarafından bir süre önce 25 bin Suriyeli sığınmacı programı kapsamında ülkeye getirilen mültecilerden, aynı eyalete bağlı Calgary kentinde yaşayanlar, yangında her şeyini kaybederek kaçan on binlerce Fort McMurray halkı için yardım toplamaya başladılar.

''ŞİMDİ İYİLİK SIRASI BİZDE''

Ajansların haberine göre; Calgary'deki Syrian Refugee Support Group (Suriyeli Mültecilere Destek Grubu) isimli kuruluş önderliğinde başlatılan yardım kampanyasının öncülüğünü yapan Rita Khanchet, kampanya için "şimdi iyilik yapma sırası bizde" sloganı ile yardım topluyor.

Rita Khanchet, yaptığı açıklamada, "Suriyeli sığınmacı aileler, aralarında kendileri gibi Kanada'ya getirilen Suriyelilerin de bulunduğu, Fort McMurray halkına, küçük-büyük yardımlarda bulunuyorlar. Biz bu ülkeye geldiğimiz zaman, Kanada halkı bize kucak açtı. Şimdi de ben ve ailem, bu insanlar için bir şeyler yapmak istiyoruz. İnsanlar da bize destek veriyor." dedi.

Sosyal medya siteleri üzerinden de Arapça ve İngilizce duyurular yapan Khanchet, "Fort McMurray halkının ne hissettiğini bizden iyi kimse anlayamaz. Her şeyi, evinizi, eşyalarınızı ya da hatıralarınızı kaybettiğinizde ne halde olunacağını en iyi biz biliriz. Onlar bizim acılarımızı paylaşmışlardı. Kanada halkı bize her şeyi verdi. Şimdi sıra bizde." şeklinde konuştu.

Haber Ara