Dolar

32,4794

Euro

34,8134

Altın

2.429,21

Bist

9.645,02

Kanada savas gemisi Ege Denizi'ndeki gorev icin yola cikti

Kanada savas gemisi Ege Denizi'ndeki gorev icin yola cikti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 10:57:50

Kanada savas gemisi Ege Denizi'ndeki gorev icin yola cikti
" Ege Denizi'nde bir süreden beri devam eden ve yüzlerce kişinin boğularak ölümü ile sonuçlanan mülteci kaçakçılığına karşı NATO devreye girdi.

Bu kapsamda Kanada Deniz Kuvvetleri'ne bağlı HMCS Fredericton savaş gemisinin, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove'ın emiri üzerine, Ege'deki mülteci kaçakçılığını önleme görevi için yola çıktığı bildirildi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, NATO misyonu kapsamında görev yapacak olan savaş gemilerinin, Ege sularındaki sahil güvenlik ve emniyet güçlerinin operasyonlarına destek vereceğini açıkladı. Bakan Sajjan görevin, Ege Denizi'ndeki insan kaçakçılığını önleme amaçlı olduğunu kaydetti.

NATO'nun internet sitesinden de duyurulan göreve Kanada'nın HMCS Fredericton Fırkateyni'nin yanısıra, Almanya'dan Bonn ve Türkiye'den de Barbaros fırkateynleri katılıyor.

Öte yandan Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM)'nun verilerine göre, sadece bu yılın ilk 6 haftalık döneminde Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerden 409'u Ege Denizi sularında yaşamını yitirdi.

İnsan kaçakçılarının, kapasitelerinin çok üzerinde mülteci yükledikleri teknelerle gerçekleştirdikleri insan ticaretinden büyük paralar kazandıkları biliniyor.

Haber Ara