Dolar

32,3754

Euro

35,0133

Altın

2.325,64

Bist

9.103,47

Kanada Demiryollari, Suriyeli multeciler icin 5 milyon dolar bagisladi

Kanada Demiryollari, Suriyeli multeciler icin 5 milyon dolar bagisladi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 10:51:47

Kanada Demiryollari, Suriyeli multeciler icin 5 milyon dolar bagisladi
Kanada Demiryolları (Canadian National Railways), ülkeye gelen Suriyeli mültecilerin barınma ve yerleşmelerinde kullanılmak üzere 5 milyon dolar bağışladı.

Kanada'nın Calgary kentinde geçen yıl kurulan Suriyeli Mülteciler Hoşgeldin Vakfı'na yapılan bağış için düzenlenen törene, Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, Calgary Belediye Başkanı Naheed Nenshi ve kalabalık bir Suriyeli mülteci topluluğu katıldı.

Calgary'ye şu ana kadar 434 Suriyeli mülteci getirildiğini anlatan Bakan McCallum, bunlardan 362'sinin evlerine yerleştirildiklerini ifade etti. Ülkeye getirilen mülteciler konusunda en büyük sorunun ev bulmak olduğunu kaydeden Bakan John McCallum, yapılan yardımın bu açıdan da büyük ve önemli olduğunu belirtti.

Bakan John McCallum, daha sonra mülteci ailelerin çocuklarıyla birlikte şarkı söyledi.

Aynı zamanda Kanada'nın ilk ve tek Müslüman Belediye Başkanı da olan Calgary Belediye Başkanı Naheed Nenshi de, Kanada Demiryolları'nın yaptığı yardımın, diğer şirket ve kuruluşlara örnek olmasını istedi.

Bazı sivil toplum kuruşlarının öncülüğünde 500 bin dolarlık bağışla kurulan Suriyeli Mülteciler Hoşgeldin Vakfı, Calgary başta olmak üzere ülkeye gelen Suriyeli mültecilerin yerleşim, ev ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması konularında hizmet veriyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara