Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Kanada'da orman yangını

Kanada'da orman yangını

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 06:53:42

Kanada'da orman yangını
Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray kenti kırsalında geçen hafta başlayan orman yangını, büyüyerek devam ediyor.

Yangının Fort McMurray kentini sarması üzerine 70 bin nüfuslu kent boşaltılmaya başlandı. Fort McMurray Bölge İtfaiye Şefi Darby Allen, "Orman yangını şehri tamamen etkisi altına aldı." dedi.

Kentin Beacon Hill ve Centenial Trailer Park mahallelerindeki evlerin tamamen yandığını belirten Allen, yangının yayılmasına, 30 dereceye varan sıcak ve kuru hava ile zaman zaman esen rüzgarın da neden olduğunu kaydetti. Allen, birkaç gün önce 3 bin hektar olarak belirledikleri orman yangınının yayıldığı alanı artık takip edemediklerini kaydetti.

Söndürme çalışmalarına katılan hava tanker ve helikopterler ile kente hava ulaşımının aksamaması için Fort McMurray Uluslararası Havaalanı çevresindeki binalarda havadan ve karadan sürekli ıslatma çalışması yapılıyor. Kanada Havayolları Air Canada başta olmak üzere, kente seferi olan havayolu şirketleri uçuşlarını iptal etti.

Şehirdeki hastanelerde yatan 105 hasta da dün tahliye edilmişti. Şehir yöneticileri, halka olabildiğince çabuk şekilde şehri terk etmeleri çağrısında bulunuyor.

Fort McMurray'dan Edmonton kentine giden otoyolları da tehdit eden alevler, trafiğin zaman zaman aksamasına ve yavaşlamasına neden oluyor. Yetkililer, Fort McMurray'ı çevre kentlere bağlayan 63 ve 881 nolu otoyolların alevler altında kaldığı için kapatıldığını duyururken, açık olan yollarda bulunanlardan da ambulans, itfaiye ve polis araçlarına yardımcı olmalarını istedi.

Henüz kontrol altına alınamayan yangında, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın söndürme çalışmalarına 9 hava tanker, 12 helikopter, yüzlerce itfaiye eri, gönüllüler ve askeri birlikler katılıyor.

Alberta eyaletinin, son yıllarda açılan petrol sahaları nedeniyle en yeni yerleşim merkezlerinden biri olan Fort McMurray'dan kaçanlara, bölgede tesisleri olan bazı petrol şirketleri barınma ve yiyecek desteği veriyor. Kanada Kızılhaçı da yaptığı genel çağrıda, bölgede mağdur olan halka yardım yapılmasını istedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara