Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kan hastalarına candan destek

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana'da kan hastalıklarına yönelik tedavi hizmetlerinin iyileştirilmesi ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yürüten Kan Hastalıkları Federasyonu'nun Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi'nin paydaşı oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 11:00:31

Kan hastalarına candan destek
Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana'da kan hastalıklarına yönelik tedavi hizmetlerinin iyileştirilmesi ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yürüten Kan Hastalıkları Federasyonu'nun Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi'nin paydaşı oldu.

Merkezi Adana'da bulunan Kan Hastalıkları Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç ile Polonya, İspanya ve Finlandiya'dan gönüllü gençler, kalıtsal ve edinsel kan hastalıklarına karşı kent halkının bilinçlenmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleriyle ortak etkinlikler gerçekleştirecek.

Kan hastalıklarına çok yönlü yaklaşım

Kan Hastalıkları Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, Adana Kan Hastalıkları Derneği Başkanı Şahin Özbingül ve Avrupa Gönüllü Hizmetleri Projesi kapsamında 3 aydır Adana'da bulunan Polonya'dan Agata Gumiela ve Anna Szczevba, Finlandiya'dan Nea Kariluoto ile İspanya'dan Samanta Lorosso, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten'i ziyaret etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün düzenledikleri kahvaltı etkinliğine katılım göstermesinin kendilerini daha da şevklendirdiğini vurgulayan Ali Kılıç, federasyon olarak Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğinin, iletişimin artırılmasını sağlayarak konu ile ilgili halen mevcut ve doğacak sorunlara bilimsel, sosyal, ekonomik politikalar ve çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yaptıkları söyledi.

Avrupalı gönüllüler hastalara moral aşılıyor

Hasta ve taşıyıcı bireylerin toplumsal kademelerde aktif rol alması için de girişimlerde bulunduklarını aktaran Ali Kılıç, "Kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konularında ulusal ve uluslararası düzeyde tedavi, eğitim ve araştırmalar yapmak, desteklemek, kan hastalıkları çalışmalarında vakıflar, üniversiteler, medikal firmalar ve hastaneler ile işbirliğine gitmek, kan hastalıkları konusunda toplumsal farkındalığı sağlayıcı projeler geliştirmek, hasta ve ailelerin ekonomik ve sosyal yönden destekçisi olmak önceliğimizdir. Avrupa Gönüllü Hizmetleri Projesi'ni de bu amaçlar kapsamında yürütüyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü'nün yanımızda olması, bizlere destek vermesi hiç kuşkusuz başarı oranımızı yükseltecektir" dedi.

Üç aydır Adana'da bulunan Avrupalı gönüllü gençler de kan hastalıkları tedavisi gören insanlara moral verecek ve toplumsal farkındalığı attıracak faaliyetlerde bulunurken, Adana'nın doğal ve kültürel güzelliklerini de kendi ülkelerinde tanıttıklarını, Adanalıların sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu anlattı.

Büyükşehir, kan hastalarının da yanında

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda belediye ekiplerinin bulaşıcı hastalıklara karşı korucu hizmetler verdiğini, kan hastalıklarıyla ilgili farkındalığını arttıracak, toplumun bilinçlenmesini sağlayacak uluslararası projenin paydaşı olmaktan da memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Durmuş Ökten, "Kan hastalıklarının yaygın olarak görüldüğü Adana'da uluslararası ölçekte bir projenin yürütülmesini, koruyucu ve tedavi hizmetlerinin gelişmesi bakımından önemsiyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Kan Hastalıkları Federasyonu yöneticileri ve Avrupalı gönüllülerle birlikte bu alanda yürütülen çalışmaların destekçisi olmak, hastalarımıza moral ve motivasyon vermek, ailelerinin yanında bulunmak bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.

Haber Ara