Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Kalkinma Bakani Yilmaz:

Kalkinma Bakani Yilmaz:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 18:56:17

Kalkinma Bakani Yilmaz:
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, "Vatandaşımızın emniyetini sağlamak birinci vazifemiz. Bölgede yaşayan halkımızın emniyetini sağlamak üzere gerekli olan neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, TV Net kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bölge insanını terörün insafına bırakmayacaklarını belirten Yılmaz, vatandaşların mağduriyet yaşamalarına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Yılmaz, Cizre'de yapılan operasyonlarda sona gelindiğini ifade ederek, "İçişleri Bakanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Sur'da biraz daha devam edecek anladığımız kadarıyla, başka bazı ilçelerimizde yapılması gereken mücadeleler var. Vatandaşımızın emniyetini sağlamak birinci vazifemiz. Bölgede yaşayan halkımızın emniyetini sağlamak üzere gerekli olan neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da bölgenin kalkınması için çalıştıklarını anlatan Yılmaz, güvenliği, refahı ve özgürlüğü birbirinin alternatifi olarak görmediklerini söyledi.

Yılmaz, operasyonlar sonrası zarar gören bölgenin normalleşmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını anlatarak, "Bu konuda gerekli tedbirleri alıyoruz. Esnafımızın ve iş dünyamızın rahatlatılmasına dönük bazı hazırlıklar da yapılıyor. Birtakım prim borçları ertelenmişti üç ay, şimdi daha uzun bir süre bir erteleme söz konusu olabilecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşanan süreçlerden olumsuz etkilendiğine işaret eden Yılmaz, "Bu konuda bir an önce uluslararası toplumun Birleşmiş Milletler başta olmak üzere daha ciddi adımlar atması, o bölgelerde mutlaka sivil halk için güvenli alanlar oluşturması lazım. Türkiye olarak bunu ifade ediyoruz, maalesef buna yeterince destek göremedik" değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara