Dolar

32,4961

Euro

34,5793

Altın

2.477,84

Bist

9.550,11

Kalkınma Bakanı Doğan:

Kalkınma Bakanı Doğan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 19:48:03

Kalkınma Bakanı Doğan:
Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, "Ülkemizin bir an önce 7 Haziran öncesi şartlara dönmesi, hiçbir insanımızın burnunun kanamaması gerekiyor" dedi.

Doğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi'nde, Suruç'taki terör saldırısında yaşamını yitirenler için düzenlenen 40. Gün Yemeği'ne katıldı.

Bakan Doğan, buraya gelişinde basın mensuplarının soruları üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tanışma amaçlı bir araya geldiğini, bu görüşmede güncel meseleler hakkında konuşmadıklarını ifade etti.

Bakanlar Kurulu'nun salı günü toplanabileceğini belirten Doğan, "Yemin töreni hususunda hukuki anlamda bir sıkıntı var ama çözülür. Vekil olmayanlar yemin etmek zorunda, ancak takvim net değil" diye konuştu.

Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada ise Suruç'takine benzer olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Ülkede kardeşliğin ve barışın yeniden tesisine büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Doğan, savaş ortamından uzak durulması gerektiğini söyledi. Doğan, ülkede eşit yurttaşlık temelinde çözülemeyecek sorun bulunmadığını dile getirdi.

Tüm olumsuzluklara rağmen demokratik mücadele alanından çıkılmamasının önemine işaret eden Doğan, şunları kaydetti:

"Kan gölüne dönen ülkemizin bir an önce 7 Haziran öncesi şartlara dönmesi, hiçbir insanımızın burnunun kanamaması gerekiyor. İnsandan daha değerli hiçbir husus olamaz. Öğretimiz ve inancımız da bunu gerekiyor.

Barışın acil bir sorun olduğunu hayatın her alanında yaymalıyız. Barış diye her yerde bağırmalıyız. Barış olmazsa hiçbir şey gerçekleşmez. Savaşa karşı barışı egemen kılmalıyız. Ortak vatanımızda bir arada, barış içerisinde, kardeşçe yaşamanın koşullarını yeniden güçlendirmeliyiz. Derhal ve derhal bu kanın durdurulması gerekiyor. "

Doğan, ayrıca cemevlerinin ibadethane olarak meşru bir zemine kavuşturulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haber Ara