Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Kalın: Cumhurbaşkanımıza karşı karalama kampanyaları yapılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı karalama kampanyası yaptığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-28 17:58:09

Kalın: Cumhurbaşkanımıza karşı karalama kampanyaları yapılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017 kapsamında düzenlenen "Türkiye, Ortadoğu ve Batı: Zorluklar ve Fırsatlar" başlıklı oturumda konuştu.

Kalın, Türkiye'nin PKK ve IŞİD'le mücadele ettiğini hatırlattı ve "Bazen PKK'ya karşı mücadelemizde eleştiriliyoruz. Belki insanlar PKK'nın neler yaptığını kaçırıyor. Türk devletine, sivillerine yaptığının yanı sıra kendi insanlarına karşı savaşıyor. Bu, bir savaş suçudur." dedi.

Kalın sözlerini şöyle sürdürdü: "Batılı müttefiklerimiz bize destek oldu ama zaman zaman bu bakış açısı veya güven konusu işimizi zorlaştırdı ve bazen gerginlikler yarattı müttefikler arasında. PKK bir terör örgütü, AB ve ABD de böyle tanımlıyor. Ama bazen PKK'ya karşı mücadelemizde eleştiriliyoruz. Belki insanlar PKK'nın neler yaptığını kaçırıyor. Türk devletine, sivillerine yaptığının yanı sıra kendi insanlarına karşı savaşıyor. Bu, bir savaş suçudur. Aynı şekilde DEAŞ'la da mücadele halindeyiz. Bu, uluslararası mücadelenin parçası. Ancak bazen Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelesi olması gerektiği gibi takdir edilmiyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nı kendi imkanlarımızla başlattık ve bu mücadelemizde çok az destek aldık uluslararası koalisyondan ve toplumdan.Bazı somut, spesifik önerilerde bulunduk DEAŞ'la mücadele konusunda.Umuyoruz ki bu konuda ilerleme olacak bu seyahatte. Muhataplarımızla çeşitli düzeylerde temaslarda bulunuyoruz. 16 Mayıs'ta Beyaz Saray'da yapılacak toplantıda her iki cumhurbaşkanı da bir yol haritası verecektir hepimiz için ki, bu konuyu artık arkamızda bırakabilelim. FETÖ meselesinde, ABD Hükümeti net bir konum ortaya koysun istiyoruz. Tabii ki hukukun üstünlüğü çerçevesinde adalet sürecini destekliyoruz fakat bazı şeyler var ABD Hükümeti'nin bu konuda yapabileceği. Bu suç imparatorluğunu ABD'den yönetiyor çünkü kendisi. Tek bir kişi de değil, ekibi, insanları, yüzlercesi Amerikan sistemini, kanunlarını ve vergi mükelleflerinin parasını alarak bizim ülkemize saldırıyor, ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza karşı karalama kampanyaları yapıyor. Bu, pek kuvvetli bir müttefiklik ve model ortaklık açısından ABD ve Türkiye'ye pek uymuyor. Umarız bu konuda ilerleme kaydederiz."

 

 

Haber Ara