Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 10:45:38

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Kahramanmaraş merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü Kahramanmaraş merkezli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan FETÖ/PDY soruşturmasında önceki gün gözaltına alınan zanlılardan 15'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 5'i Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken aralarında Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALE-DER) Genel Sekreteri Bilge P'nin de bulunduğu 10 zanlı adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, "2013 Gençlik Yılı" kapsamında LALE-DER tarafından hazırlanan "Canlanan Tarih Maraş" isimli projeyle Gençlik ve Spor Bakanlığıdan 500 bin lira destek alındığı, bu parayla Çanakkale ve Bursa'ya gezi düzenlediği, gezilerde masrafların yüksek gösterildiği, aynı zamanda FETÖ/PDY'ye eleman kazandırmaya çalıştığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü Kahramanmaraş merkezli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan FETÖ/PDY soruşturmasında önceki gün aralarında eski Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ın da bulunduğu 23 kişi, "FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 4'ü tutuklanmış, eski rektör Karaaslan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.


Haber Ara