Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

Kadirov: Putin'in emrini bekliyoruz

Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Başkanı Kadirov, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü operasyonlara destek vermeye hazır olduklarını belirterek 'İhtiyaç olursa ilk saflarda olacağız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-01 23:01:43

Kadirov: Putin'in emrini bekliyoruz

Rusya'nın Suriye'de operasyonlara başlamasının ardından Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Başkanı Kadirov'dan da ilginç bir açıklama geldi. Kadirov, "Binlerce Çeçen asker, ihtiyaç olursa Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmaya hazır" dedi.

"PUTİN EMİR VERİRSE..."

Kadirov, "Önemli olan Rusya'nın kesinlikle uluslararası hukuka uygun hareket etmesi. Suriye Devlet Başkanı yardım istedi, biz olumlu yanıt verdik. ABD, Avustralya, Fransa ve diğerleri, haydut gibi davranıyorlar. Suriye'de danışmanlara da ihtiyaç olacak. Eğer Rusya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Vladimir Putin emir verirse hemen yarın, Batı'da eşi bulunmayan dünya standartlarında uzmanlarımızı oraya göndermeye hazırız. Deneyimimiz var ve bilgiliyiz" dedi.

"İHTİYAÇ OLURSA İLK SAFLARDA OLACAĞIZ"

Binlerce Çeçen askerin, ihtiyaç olursa Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmaya hazır olduğunu kaydeden Kadirov, "Biz Çeçenler için maalesef henüz bu şeytanlara karşı savaşa katılma imkanı yok. Ancak eğer IŞİD'e karşı mücadelede piyadelere ihtiyaç olursa biz ilk saflarda olacağız" diye ekledi.

Haber Ara