Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 20:09:17

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Kordonboyu'ndaki Troya Atı, 3 gün boyunca turuncu ışıkla aydınlatılacak.

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ile vatandaşlar, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için bir çay bahçesinin önünde buluştu. Gruptakiler daha sonra ellerindeki balonlarla Kordonboyu'nda "sessiz yürüyüş" yaptı.

Troya Atı'nın bulunduğu bölgede sona eren yürüyüşün ardından, katılımcılar ellerindeki balonları uçurdu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu ve ciddi toplumsal sorunların temelinde yer aldığını söyledi.

Fırat, kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik "turuncu kampanya"nın yürütüldüğünü ifade ederek, "Bu kampanyayla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde en yüksek ilgiyi çekeceği düşünülen bina veya simgelerin turuncu ışıklarla aydınlatılarak kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık artırma çalışmaları yapılmaktadır. Bakanlığımızca yürütülen Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında Troya Atı bugünden itibaren itibaren 3 gün boyunca turuncu ışıkla aydınlatılacaktır" diye konuştu.

Haber Ara