Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Kadikoy'de cicekcinin oldugu kazaya iliskin davada karar (2)

Kadikoy'de cicekcinin oldugu kazaya iliskin davada karar (2)

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 15:21:09

Kadikoy'de cicekcinin oldugu kazaya iliskin davada karar (2)
Kadıköy Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Murathan Öztürk'ün, sürücü belgesinin de 2 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına karar verildi.

Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murathan Öztürk, çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ailesi ile avukatlar katıldı.

Mahkeme Hakimi Çağan Hanımeli, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden sürücünün kusur durumuna ilişkin raporun geldiğini tutanağa geçirdi.

Raporda, sürücü Öztürk'ün, kavşağa yaklaşmadan süratini azaltmadığı, kontrolsüz şerit değiştirmek isterken sevk ve idare hatası ile direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıkıp maktulün ölümüne neden olduğu gerekçesiyle asli kusurlu, ölen Mehmet Emin Kaya'nın da kusursuz bulunduğu belirtildi.

Esasa ilişkin görüşü sorulan Çiçekçi ailesinin avukatı İlknur Tunç, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Murathan Öztürk de, olaydan sonra sahte alkol raporu aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunarak, şunları söyledi:

"Ben basının yargı üzerindeki etkisini bilmeme rağmen ve tutuklanacağımı bilerek kendim gelip teslim oldum. Bu olay herkesin başına gelebilir. Bir trafik kazasıdır. Benim AK Parti gençlik kolları başkanlığı yapmış olmam basının bu kadar çok üzerime gelmesinin nedenidir. Aracın bagajında AK Parti resimleri, Cumhurbaşkanına ait fotoğraflar tespit edilmiştir. Bunlar da linç kampanyasında etkili olmuştur. Özellikle AK Parti karşıtı olan medya kuruluşları olayı büyütmüştür. Normal günde alkol kullanan bir insan değilim. Kaldı ki ramazan günü oruç tutulan bir dönemde alkol kullandığım düşünülemez."

Kazanın, dikkatsiz ve tedbirsiz bir şekilde şerit değiştirmesinden kaynaklandığını savunan Öztürk, "Adli Tıp Kurumu'nun olayı tespit ediş şeklini aynen kabul ediyorum. Basında hüküm verilmiş olup bir an önce cezamı almak isterim. Ben ölen kişinin ailesinden yine özür diliyorum. Ömrümün sonuna kadar maddi manevi yanlarında olacağımı söylemek isterim. Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Derslerimde başarılıyım. Tek isteğim bir an önce okuluma devam etmek" diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Öztürk, "İstemeyerek sebep olduğum olaydan dolayı üzüntü duyuyorum" dedi.

Duruşmaya son verdiğini açıklayan mahkeme hakimi sanık Öztürk'ü "taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın olayda bilinçli taksirle hareket ettiğinin mahkemece kabul edildiğini belirten hakim, cezayı artırım yaparak 7 yıla çıkardı.

Mahkeme, TCK'nın 53. maddesi uyarınca, suçun işleniş özellikleri ve sanığın taksire dayanan kusurunun ağırlığını dikkate alarak Öztürk'ün 2 yıl 6 ay süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

Murathan Öztürk'ün, soruşturma aşamasında uzun bir süre kaçarak saklanması, kendi teslim olmadan yakalanmamış olması ve hükmün infazından kaçma ihtimalinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

- Aileden açıklama

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan ölen çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ağabeyi Cengiz Kaya, kararın emsal olduğunu belirterek, "Güçlünün adaleti değil adaletin gücü gerçekleştiği için mutluyuz. O çocuğa karşı bir kinimiz, öfkemiz, nefretimiz yok. Ona hakkımızı da helal ettiğimizi söylüyoruz. Bizim öfkemiz onu yanlış yönlendirenlereydi. İnşallah Türkiye'ye bir ders olur. Allah yar ve yardımcısı olsun Murathan Öztürk'ün. Yolu açık olsun" dedi.

Baba Mehmet Selim Kaya ise, "Adaletin tecelli ettiğini umuyorum. İnşallah tarihe ve millete örnek olsun bu karar" diye konuştu.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Murathan Öztürk'ün otomobiliyle Bağdat Caddesi üzerinden Kızıltoprak yönüne ilerlerken direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırım üzerinde bulunan çiçekçi tezgahına ve arka tarafında yatmakta olan Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olduğu belirtilmişti.

Şüphelinin kaza sonrasında kaçtığı ve 87 gün boyunca yakalanamadığı aktarılan iddianamede, Öztürk'ün "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara