Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Jungle'daki çocuklar çaresiz kaldı

Fransa'nın Jungle sığınmacı kampının tahliyesinin ardından ebeveynsiz çocuklar ortada kaldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 13:14:45

Jungle'daki çocuklar çaresiz kaldı

Fransız basınına konuşan Pas-de-Calais Valisi Fabienne Buccio, kampın tamamen tahliye edildiğini ve 5 bin 596 kişinin başarılı bir şekilde tahliye edildiğini ve operasyonun sona erdiğini söyledi.

Ancak kapanan geçici sığınma merkezinin önünde bekleyen 18 yaş altı yaklaşık 100 çocuk sığınmacı kayıt altına alınmamış ve Jungle'ın içinde bulunan konteynıra gitmeleri söylenmişti.

Merkezin kapıları çocuklara kapandı

Konteyner yönetimi de kayıt altına alınmayan çocukları konteynırlara kabul etmemiş ve çocukların bir kısmı gönüllü derneklerin merkezlerinde geceyi geçirirken bir kısmı da konteynırların önünde dışarıda kalmıştı.

Çocuklar, sabahın erken saatlerinden itibaren sığınmacıların kayıt altına alındığı geçici sığınmacı merkezi önünde sıraya girseler de merkezin artık açılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Çocukların durumu belirsiz

Jungle'da görev yapan gönüllü dernekler, Fransız yetkililere ulaşmaya çalışsa da ortada kalan çocukların durumuna ilişkin hala resmi bir açıklama yapılmadı.

Yalnızca çocuklar değil bin kadar sığınmacının da kayıt altına alınmadığı ve bir kısmının Paris, Belçika ve Almanya'ya gittiği biliniyor. Bazı sığınmacıların da Calais ve civarındaki terk edilmiş binalara yerleştiği tahmin ediliyor.

Kayıt altına alınmayan sığınmacıların belli bir süre sonra Jungle benzeri ufak kamplar oluşturulacağı yorumu yapılıyor.

Kampta yıkım başladı

Öte yandan, dün büyük bir kısmı yanan kampta yıkım da sabah saatlerinde resmen başlamış oldu. Salı günü ufak iş makinaları sadece belirli bir alanı yıkmış ve kampın geri kalanına dokunmamıştı.

Büyük iş makinaları ve ekiplerinin haftasonuna kadar kampı tamamen yıkacağı kaydedildi.

Haber Ara