Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 22:01:06

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü
Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ankara'da resepsiyon verildi.

Japonya Büyükelçiliği konutunda, 1 Temmuz 1954'te kurulan Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin 61. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Japonya Askeri Ataşesi Yoshinaga Kamo, diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi, yaptığı konuşmada, ağustos ayında Türkiye'ye geçecek Aden Körfezi'ndeki barış gücü görevinde, Türkiye'nin komutası altında ilk kez bir Japon subayın görevlendirileceğini belirtti.

Yokoi, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde ivme kazandığını ve üst düzey ziyaretlerin bunun kanıtı olduğunu söyledi.

Bu yıl Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin temelini oluşturan Ertuğrul Fırkateyni kazasının 125. yıl dönümü olduğunu belirten Yokoi, iki ülke ilişkilerinin askeriyeden ekonomiye kadar sağlam temellere dayandığını ve resepsiyonda stant açan firmaların sayısının bunu desteklediğini vurguladı.

Resepsiyonda Japonya Büyükelçiliği emekli personelinden Erol Demirel'e hizmetlerinden dolayı Gümüş Işıklar Kutsal Hazine Nişanı verildi. Demirel'in 1985 yılında başladığı görevini 29 yıl boyunca sürdürdüğü ifade edildi. Nişanı Demirel'e Büyükelçi Yokoi takdim etti.

Nişanın Japonya Hükümeti tarafından her yıl Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesinde önemli katkılarda bulunan yabancıları taltif etmek için verildiği öğrenildi.

Resepsiyon yemeğin ardından yapılan sunumlarla sona erdi.

Haber Ara