Dolar

32,5546

Euro

34,8903

Altın

2.435,98

Bist

9.645,02

Japonya'dan Afrika'ya 30 milyar dolarlık yardım sözü

Japonya, Afrikanın alt yapısı ve ihtiyacı olan doğal kaynaklar için önümüzdeki üç yıl süresince 30 milyar dolar yardım sözü verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 11:29:00

Japonya'dan Afrika'ya 30 milyar dolarlık yardım sözü

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kenya'nın başkenti Nairobi'de katıldığı 6. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı'nda (TICAD), ülkesinin kıtanın kalkınmasını desteklemek amacıyla sadece altyapı projeleri için 10 milyar dolar yardım yapacağını söyledi.

Abe, TICAD konferansında, 34 Afrika liderine yönelik hitabında, Japonya'nın üç yıl içinde yapacağı 10 milyarlık yardımın enerji, ulaşım ve limanlar gibi altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere Afrika'ya hibe edileceğini belirtti.

Yardımın 500 milyon dolarlık kısmının salgın hastalıklar ve diğer sağlık sorunlarıyla mücadele için kullanılacağını kaydeden Abe, ödemelerin bir kısmının Afrika Kalkınm a Bankası vasıtasıyla yapılacağını ifade etti.

Abe, "Özel sektörle birlikte yapılacak projelerle birlikte toplamda 30 milyar dolar tutarında olacağını umuyorum. Afrika'nın geleceğine inanıyorum ve Japonya ile beraber büyüyecek" dedi.

TICAD, 1993 yılından beri her 5 yılda bir düzenleniyor. Japonya, daha önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Afrika kıtasından bir ülkenin daimi üye olmasına desteğini de açıklamıştı.

ÇAD'DAN TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK TALEBİ

Çad Devlet Başkanı ve şu anda Afrika Birliği Başkanı olan İdris Deby Tokyo'dan, zirveye katılan ülkeler adına, terörle mücadelede çabalarını desteklemeye çağırdı.
Deby, "Son Afrika Birliği Zirvesi'nde biz tüm bu belalara karşı uluslararası toplumu harekete geçirmenin önemini anlatmıştık" dedi.

 

Haber Ara