Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Japonya'da Kuzey Kore alarmı

Japonya'da ordu, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatma olasılığına karşı teyakkuza geçirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 20:48:29

Japonya'da Kuzey Kore alarmı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 6 Ocak'ta hidrojen bombası ve 7 Şubat'ta roket denemesi yaptığını açıklayan Kuzey Kore'ye ağır yaptırımlar kararı almıştı. Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatma olasılığına karşı Japonya'da ordu teyakkuza geçirildi.

ORDUYA HAZIRLIKLI OLMA TALİMATI VERİLDİ

Japon hükümetinin orduya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatması halinde füze ülke topraklarına girerse müdahalede bulunması için hazırlıklı olma talimatı verdiğini duyurdu.

RADAR DONANIMLI DESTROYERLER KONUŞLANDIRILACAK

Japon ordusunun, alınan karar uyarınca, denetimi artırmak için yere konuşlandırılmış füzesavarların yanı sıra Aegis radar donanımlı destroyerleri konuşlandıracağı kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE BENZER BİR TALİMAT VERİLMİŞTİ

Tokyo, mart ayından mayıs ayının başına kadar orduya, herhangi bir balistik füzeye karşı hazırlıklı olması için benzer bir talimat vermişti.

JAPONYA, PROVOKASYONDA BULUNMA İHTİMALİ DÜŞÜK DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNMUŞTU

Japon hükümeti, Kuzey Kore'de iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin, 36 yıl aradan sonra 6 Mayıs'ta düzenlenen ilk kongresinin ardından, provokasyonda bulunma ihtimalinin düşük olduğu değerlendirmesinde bulunarak 11 Mayıs'ta emri geri çekmişti.

GÜNEY KORE: ORTA MENZİLLİ FÜZEYİ HER AN FIRLATMAK ÜZERE HAZIRDA BEKLETİYOR

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, geçen ay sonunda, Kuzey Kore'nin istediği an nükleer deneme yapabileceğine ve yeni bir orta menzilli füzeyi her an fırlatılmak üzere hazırda beklettiğine inandıklarını söylemişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara