Dolar

32,5679

Euro

34,9034

Altın

2.440,07

Bist

9.645,02

İzmir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası

İzmir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 17:10:26

İzmir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası
Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Sekreteri Suay Karaman'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alenen hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava, karar aşamasına geldi.İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuksuz yargılanan Karaman ile avukatı Funda Karaltı hazır bulundu.
Avukat Karaltı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) ifade özgürlüğü konusunda Türkiye ve İtalya aleyhine verdiği iki karar ile Yargıtayın örnek kararlarını mahkemeye sundu.
Mahkemeye 17 sayfalık yazılı savunma da veren Karaltı, sözlü savunmasındaysa, müvekkilinin olay günü gerçekleştirdiği konuşmasını 50-60 kişilik sınırlı bir grubu bilgilendirmek için yaptığını, kamuoyunun polislerin tutanak tutmasıyla böyle bir konuşmadan haberdar olduğunu ifade etti.
Müvekkilinin herhangi bir suç işlemediğini savunan Karaltı, müvekkilinin ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkını kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözler sarf ettiğini ileri sürdü, siyasilerin bu tür eleştirilere katlanması gerektiğini belirtti.
Avrupa ülkelerinde siyasilere yönelik dile getirilen eleştirilerin ifade özgürlüğü bağlamında ele alındığını savunan Karaltı, davaya konu olan görüntü ve ses kaydının hukuka aykırı şekilde elde edildiğini, bu nedenle delil olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Karaltı, müvekkilinin beraatini talep etti.
Hakim Mehmet Ayan, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
- Olay
Konak ilçesinde 23 Mayıs 2015'te, Balyoz Davası sanıklarına destek vermek amacıyla "Vardiya Bizde Platformu" tarafından düzenlenen "Sessiz Çığlık" eyleminde konuşan TÜMÖD Genel Sekreteri Suay Karaman hakkında, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, Karaman hakkında, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret ettiği" suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Haber Ara