Dolar

32,5689

Euro

34,9806

Altın

2.431,83

Bist

9.779,96

İtalya depreminde ölü sayısı 278'e yükseldi

İtalya'nın Accumoli bölgesinde yaşanan depremde ölü sayısı 278'e yükseldi. Amatrice'deki arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 00:47:57

İtalya depreminde ölü sayısı 278'e yükseldi

İtalya'nın orta kesiminde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 278'e çıktı.

Başkent Roma'nın 140 kilometre doğusundaki Accumoli'de çarşamba sabaha karşı yerel saatle 03.36'da meydana gelen ve yaklaşık 20 saniye süren 6 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilanço güncellendi.

Sivil Savunma Biriminden yapılan açıklamada, depremde ölenlerin sayısının 278'e çıktığı ve enkaz altından 238 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

900 ARTÇI

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünden (INGV) yapılan açıklamada ise 6 büyüklüğündeki depremin ardından 900'ün üzerinde artçı sarsıntı gerçekleştiği belirtildi. Accumoli'de depremin ardından arazi yüzeyinin değiştiği kaydedilen açıklamada, toprağın 20 santimetre çöktüğünün belirlendiği ifade edildi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Bu arada, depremde yaşamını yitirenler anısına ülke genelinde yarın tek günlük yas ilan edildi. Depremde ölenlerin bir bölümünün cenazesinin de yarın defnedileceği öğrenildi.

ERDOĞAN,İTALYA CUMHURBAŞKANI'NI ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, İtalya'daki deprem felaketi nedeniyle hayata veda edenler ve Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimine direniş sırasında hayatlarını kaybedenler için karşılıklı taziyeleşmenin yanı sıra ikili ilişkilere de değinildi.

Erdoğan, Roma yakınlarındaki Accumoli ve Amatrice kasabaları çevresinde meydana gelen depremden derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türkiye'nin, İtalyan halkının acısını paylaştığını ve her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Haber Ara