Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

İtalya'dan Türkiye'ye destek mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 15:36:58

İtalya'dan Türkiye'ye destek mesajı
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu görüşmede, Türkiye'de gerçekleşen saldırıları, IŞİD, PKK ve DHKP-C örgütlerine yönelik olarak ülke içinde ve sınır ötesinde yürütülen çok yönlü faaliyetler ve harekat hakkında bilgi verdi.
 
Davutoğlu'nun, ayrıca AB'nin yanı sıra, dost ve müttefik ülkelerin  mücadelede Türkiye'ye destek vermesinin ve dayanışma sergilemesinin her zamankinden önemli olduğuna dikkati çektiği ifade edildi.
 
İtalya Başbakanı Renzi de  PKK ve IŞİD tarafından gerçekleştirilen  saldırılar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit edilen güvenlik görevlilerinin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.
 
İtalya'nın, Türkiye'nin terörle mücadelesine tam destek verdiğini ifade eden Renzi'nin, Türkiye ile hem ikili hem Ortadoğu başta olmak üzere bölgesel düzeydeki mevcut işbirliğini önemsediklerini, bu işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşımak istediklerini bildirdiği kaydedildi.

Haber Ara